Ενέργειες ΕΕΑ για απρόσκοπτη μετατροπή των ΚΑΔ των διαμεσολαβούντων

Την ομαλή μετάπτωση των κατηγοριών διαμεσολάβησης από την παλαιότερη κατηγοριοποίηση στη νέα, που θεσπίστηκε με την IDD επιδιώκει το ΕΕΑ προκειμένου να διευκολυνθούν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές μέλη του αλλά και ευρύτερα οι επαγγελματίες του κλάδου σε όλη τη χώρα.

Για τον σκοπό αυτό, με τον Γενικό Διευθυντή της ΑΑΔΕ κ. Ευ. Σαϊτη και υπηρεσιακούς παράγοντες, συναντήθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του ΕΕΑ κ. Δ. Γαβαλάκης, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Π. Παντελής, και ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Λογιστών του ΕΕΑ κ. Ηλ. Χατζηγεωργίου.

Επιδίωξη της συνάντησης είναι να δοθούν άμεσες λύσεις για την αντιστοίχιση των ΚΑΔ των έως σήμερα κατηγοριών διαμεσολάβησης  με τις νέες κατηγορίες που προήλθαν από την IDD, έτσι ώστε να αποφευχθεί η εμπλοκή και σαφώς επιβάρυνση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών με τυχόν μετατροπές ΚΑΔ στις εφορίες.

Η αναζητούμενη λύση με τη συνδρομή της ΑΑΔΕ, η οποία εκφράζει την θετική της ανταπόκριση στο αίτημα και θα το εξετάσει άμεσα , όπως διαπιστώθηκε από τη συνάντηση, θα αποτελέσει ιδανική εξέλιξη στην ομαλή μετάπτωση των κατηγοριών διαμεσολάβησης και την προσαρμογή στα νέα ισχύοντα όπως αυτά προσδιορίζονται από τη νομοθεσία.

Το ΕΕΑ από την εκκίνηση εφαρμογής της IDD, αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας κ. Δ. Γαβαλάκης, «μεριμνά για τη στήριξη των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών ώστε να προσαρμοστούν σε ό,τι επιβάλλεται από τη νέα νομοθεσία. Το ΕΕΑ παραμένει προσηλωμένο στον στόχο αυτό και επιδιώκει πανελλαδικά να στηρίξει την ασφαλιστική διαμεσολάβηση γι΄αυτό και βρισκόμαστε σε επικοινωνία και με τα άλλα Επιμελητήρια προκειμένου και οι εκεί ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές να υποστηριχθούν όπου χρειάζεται».

Πηγή: insurance-eea.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*