EIAΣ: Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ασφαλίσεων Επιχειρηματικών Κινδύνων

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο

ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ

Ασφαλιστική Τεχνική και Τεχνική Ανάπτυξης Εργασιών

 

BUSINESS RISK INSURANCE AND MANAGEMENT

Τρίτη και Τετάρτη, 26 και 27 Φεβρουαρίου 2019, 16:00 – 19:20

Περιγραφή και Θεματολογία

Η επιχειρηματική δραστηριότητα συνιστά την κυριότερη αναπτυξιακή «μηχανή» της οικονομίας μιας Χώρας. Δεν είναι, όμως, απαλλαγμένη από κινδύνους, προβλέψιμες ή απρόβλεπτες δυσκολίες και ασφυκτικές καταστάσεις που την απειλούν, καθ΄ όλα τα στάδια άσκησής της. Πραγματικά, οι επιχειρήσεις, μικρότερες ή μεγαλύτερες, εμπορικές, μεταποιητικές ή παροχής υπηρεσιών, ενώ αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά» της οικονομίας μας και την ισχυρότερη βάση ανάπτυξής της, υπόκεινται σε πλειάδα πολυσχιδών κινδύνων και «ρίσκων». Αυτοί οι κίνδυνοι απειλούν τα περιουσιακά τους στοιχεία και εκτείνονται στην ευθύνη τους έναντι τρίτων, των πελατών και του προσωπικού τους. Την ίδια στιγμή, τα αναλαμβανόμενα «ρίσκα» επηρεάζουν την προοπτική των επιχειρήσεων και «παράγουν» άλλους Κινδύνους, σχετικούς με την κεφαλαιακή τους επάρκεια, τη δανειοδοτική τους ικανότητα και τη δυνατότητα αποτροπής διακοπής των εργασιών τους.

Η ασφαλιστική τεχνική και το «ρεπερτόριο» των ασφαλιστικών προϊόντων και υπηρεσιών, προσφέρουν σημαντικές, άμεσες και ουσιώδεις λύσεις και διεξόδους στις προαναφερόμενες αγωνίες, που προκαλούνται και τεκμηριώνονται από τις πιθανότητες επέλευσης των προαναφερόμενων επιχειρηματικών κινδύνων και των επιπτώσεών τους.

  • Πόσο ενήμεροι είναι οι επιχειρηματίες περί των κινδύνων αυτών, αλλά και των ασφαλιστικών λύσεων που έχουν στη διάθεσή τους;
  • Πώς μπορούμε να τους ευαισθητοποιήσουμε ακόμη πιο πολύ, ώστε να προνοήσουν αποτελεσματικά και να προλάβουν δυσβάσταχτες επιπτώσεις στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα;
  • Ποιο είναι το κατάλληλο cocktail ή «μείγμα» ασφαλιστικών λύσεων, έναντι τέτοιων επιχειρηματικών κινδύνων και των επιπτώσεών τους;
  • Πώς το σχεδιάζουμε και το προτείνουμε, ώστε να είναι αποδοτικό, ελκυστικό και προσιτό στις ελληνικές επιχειρήσεις, στους ιδιοκτήτες και τα στελέχη τους;
  • Πώς αξιολογούμε τους επιχειρηματικούς κινδύνους και πώς διαμορφώνουμε την κατάλληλη στρατηγική πρόληψης, αποτροπής ή αντιμετώπισής τους;

Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ασφαλίσεων Επιχειρηματικών Κινδύνων, Business Risk Insurance and Management, διάρκειας οκτώ (8) εκπαιδευτικών ωρών απαντά εμπεριστατωμένα στα προαναφερόμενα ερωτήματα, στο πλαίσιο των ακόλουθων θεματικών ενοτήτων του:

α. Η αγορά Ασφαλίσεων Επιχειρηματικών Κινδύνων σε Αριθμούς

  • Πλήθος Επιχειρήσεων
  • Τύποι και Μεγέθη Επιχειρήσεων
  • Προσέγγιση Ζημιών και επιπτώσεων από επελθόντες Κινδύνους

β. Προσδιορισμός Επιχειρηματικών Κινδύνων

  • Έννοιες και ορισμοί
  • Πεδία εφαρμογής και ανάπτυξης ασφαλιστικών εργασιών
  • Καλυπτόμενοι και διαπραγματευόμενοι επιχειρηματικοί κίνδυνοι

γ. Αξιολόγηση Επιχειρηματικών Κινδύνων

  • Σημαντικές Παράμετροι Αξιολόγησης και Μεθοδολογία Underwriting Τυπικών και μη Τυπικών Κινδύνων
  • Σημαντικές Παράμετροι Προσδιορισμού Ασφαλίστρου

δ. Δομή Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου 

  • Καλύψεις και Παροχές
  • Όροι, Εξαιρέσεις, Προϋποθέσεις και Απαλλαγές 
  • Αναφορά στα Πρωτόκολλα Διαδικασιών ανάληψης κινδύνου και αποζημιωτικής πολιτικής

ε. Στρατηγική Ανάπτυξης Εργασιών

  • Ανάλυση ευκαιριών ανάπτυξης εργασιών
  • Μέθοδοι Συστηματικής Προσέγγισης Επιχειρήσεων Σύνθετων Δομών και Προτεραιοτήτων
  • Παροχή Υπηρεσιών Προστιθέμενης αξίας και σχηματισμός Value Chain
  • Οφέλη και Πλεονεκτήματα Ασφαλίσεων Επιχειρηματικών Κινδύνων
  • Δεξιότητες αποδοτικής παρουσίασης και διαπραγματεύσεων

Πέραν της θεωρητικής προσέγγισης των Ασφαλίσεων Επιχειρηματικών Κινδύνων, που είναι αναγκαία προκειμένου να ορισθούν τα ασφαλιστικά αντικείμενα, οι κίνδυνοι, τα τεχνικά χαρακτηριστικά και οι παροχές ή καλύψεις των Ασφαλιστηρίων Συμβολαίων,  η ασφαλιστική τεχνική και τα πρωτόκολλα διαδικασιών, έμφαση θα δοθεί σε επιλεγμένα Case Studies και στην παρουσίαση της συγκροτημένης εμπειρίας, ώστε το εκπαιδευτικό κοινό να μπορεί πλέον να αντιλαμβάνεται άριστα και κατά τρόπον αξιοποιήσιμο, το συνολικό πλαίσιο αυτών των ασφαλίσεων και των δυνατοτήτων πώλησής τους. Ειδική, μάλιστα, προσοχή θα δοθεί σε θέματα ανάπτυξης εργασιών Business to Business και Person to Business, με σκοπό τη συμβολή των μεθόδων αυτών στον πολλαπλασιασμό των πωλήσεων Aσφαλίσεων Επιχειρηματικών Κινδύνων, κατ΄ αναλογία των μεγάλων ευκαιριών της αγοράς, των ωφελειών και των πλεονεκτημάτων τους.

Σε ποιους απευθύνεται

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Στελέχη και Υπαλλήλους Ασφαλιστικών Εταιρειών και Εταιρειών Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, που έχουν ως ευρύτερο αντικείμενο τους τις γενικές ασφαλίσεις και ως ειδικό εργασιακό ενδιαφέρον τους τις ασφαλίσεις περιουσίας και ευθύνης και επιθυμούν να εκσυγχρονίσουν περαιτέρω και να εμπλουτίσουν την τεχνογνωσία τους.
  • Στελέχη και Υπαλλήλους Ασφαλιστικών Εταιρειών και Εταιρειών Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης που επιθυμούν να εξειδικευθούν στις Ασφαλίσεις Επιχειρηματικών Κινδύνων, προς τον σκοπό περαιτέρω εξειδίκευσής τους και βελτίωσης των προοπτικών σταδιοδρομίας τους.
  • Στελέχη Πωλήσεων, Marketing, Product Development, Εκπαίδευσης, Operations, Ομαδικών Ασφαλίσεων και Νομικών Υπηρεσιών, που επιθυμούν να αναπτύξουν περαιτέρω τη λειτουργικότητά τους επί του θέματος του εκπαιδευτικού σεμιναρίου.
  • Πραγματογνώμονες, Underwriters και Claims Adjusters που επιθυμούν να αποκτήσουν εξειδικευμένη τεχνογνωσία αξιολόγησης, ανάληψης, διακανονισμού ζημιών και αποζημίωσης Επιχειρηματικών Κινδύνων.
  • Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές όλων των βαθμίδων, που αναζητούν τρόπους αποτελεσματικής εισόδου τους στην αγορά των Επιχειρήσεων, των Επιχειρηματιών και των Στελεχών τους, προς τον σκοπό πολλαπλασιασμού του πελατολογίου τους και ενίσχυσης του χαρτοφυλακίου εργασιών τους.
  • Ιδιοκτήτες και Στελέχη Επιχειρήσεων, που έχουν την ευθύνη Ασφαλιστικής Κάλυψης στοιχείων των Εταιρειών τους έναντι Κινδύνων που τις απειλούν.
  • Στελέχη και υπαλλήλους Τραπεζών που χειρίζονται ασφαλιστικά θέματα ή διαχειρίζονται την χρηματοδότηση Επιχειρήσεων και χρειάζεται να γνωρίζουν το πλαίσιο ασφάλισής τους, προς τον σκοπό προστασίας των χρηματοδοτικών πόρων. 
  • Όσους επιθυμούν να ενισχύσουν τις γνώσεις τους επί των θεμάτων του εκπαιδευτικού σεμιναρίου και να ενημερωθούν για τις νεότερες εξελίξεις στις Ασφαλίσεις Επιχειρηματικών Κινδύνων.

Στόχοι Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο έχει τους εξής κύριους στόχους:

α. Να εντοπίσει και να αναλύσει τις μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης των ασφαλίσεων επιχειρηματικών κινδύνων.

β. Να προσδιορίσει τα πεδία εφαρμογής τους, τις επιχειρήσεις και τα ασφαλιστικά αντικείμενα υψηλού ενδιαφέροντος.

γ. Να περιγράψει τη δομή των Ασφαλίσεων Επιχειρηματικών Κινδύνων και τα σχετικά Πρωτόκολλα Διαδικασιών.

δ. Να προτείνει συστηματικές διαδικασίες ανάπτυξης πωλήσεων, με κύρια «εφαλτήρια» τις ωφέλειες και τα πλεονεκτήματά τους, τον σχηματισμό υψηλής προστιθέμενης αξίας υπέρ των Επιχειρηματικών πελατών και την ανάπτυξη  συστημάτων Customer Service Excellence, Business to Business και Person to Business.

Εκπαιδευτικές Σημειώσεις

Οι συμμετέχοντες στο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο θα λάβουν πλήρες σετ ηλεκτρονικών σημειώσεων και παρουσιάσεων, στο προσωπικό ή εργασιακό τους e-mail.

Εισηγήτρια Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου

Εισηγήτρια του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου είναι η κα Μαργαρίτα Γκολφινοπούλου, εμπειρότατη Σύμβουλος Διαχείρισης Κινδύνων, με αξιοπρόσεχτη σταδιοδρομία σε θέσεις υψηλής ευθύνης επί των αντικειμένων Ανάληψης Κινδύνων, Διαχείρισης Λειτουργικών Κινδύνων, Product Development, Market Development και Διαχείρισης Μεγάλων Πελατών. Η κα Γκολφινοπούλου διετέλεσε Διευθύντρια Επιχειρηματικών Κινδύνων, Risk Champion, της Εταιρείας AIG Ελλάς και, επίσης, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εκπροσώπων και Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιρειών. Σπούδασε στο Τμήμα Δημόσιας Υγιεινής, Σχολή ΣΕΥΠ, του Τ.Ε.Ι. Αθηνών, ενώ έχει πιστοποιηθεί στη Διαχείριση Κινδύνου από το Institute of Risk Management (The I.R.M.).

Κόστος Συμμετοχής

Εταιρείες – Μέλη ΕΙΑΣ

  • εξατομικευμένες συμμετοχές: €100
  • πολλαπλές συμμετοχές (άνω των τριών): €70 ανά συμμετοχή

Εταιρείες – μη Μέλη ΕΙΑΣ

  • εξατομικευμένες συμμετοχές: €130
  • πολλαπλές συμμετοχές (άνω των τριών):€100 ανά συμμετοχή

Μέλη ΕΙΑΣ ALUMNI SOCIETY

  • εξατομικευμένες συμμετοχές: €50

Αιτήσεις Συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019.

Το ανωτέρω Εκπαιδευτικό Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο εκπαιδευτικό κέντρο του ΕΙΑΣ (Λ. Συγγρού 106, 5ος όροφος).

Τώρα και σε περιβάλλον webinar

Η διαδικτυακή παρακολούθηση του σεμιναρίου προϋποθέτει: γραμμή ADSL με ταχύτητα ανώτερη των 2 Mbps, μέσω Η/Υ ή άλλης φορητής συσκευής. Σύγχρονο Η/Υ με μοντέρνο Internet browser (τελευταίες εκδόσεις Mozilla, Chrome, Edge, Safari) με εγκατεστημένο τον Flash Player. Προτείνεται να συνδεθείτε από δίκτυο που δεν έχει περιορισμούς στην πρόσβαση ιστοσελίδων όπως συνήθως γίνεται σε εταιρικά περιβάλλοντα.

ΦΟΡΟΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ

Ειδικά για τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές, σημειώνουμε ότι οι εκπαιδευτικές δαπάνες φοροεκπίπτουν.

Δυνατότητα Διεξαγωγής σε Ενδοεπιχειρησιακό Περιβάλλον

Το σεμινάριο μπορεί να διεξαχθεί και σε ενδοεπιχειρησιακό περιβάλλον ενδιαφερομένων Εταιρειών, αρκεί ο αριθμός των συμμετοχών να το επιτρέπει.

  • Αίτηση Συμμετοχής, επισυνάπτεται ακολούθως

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ

Τρίτη και Τετάρτη, 26  και 27 Φεβρουαρίου 2019, 16:00-19:20

 

ΟΔΗΓΙΕΣ

α. Η συμμετοχή Εκπαιδευομένων στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα ή Σεμινάρια του Ινστιτούτου κατοχυρώνεται με την υποβολή της παρούσας Αίτησης Συμμετοχής και της εμπρόθεσμης καταβολής των διδάκτρων, σε έναν από τους ακόλουθους τραπεζικούς λογαριασμούς:

ALPHA BANK: 114-00-2786006633           EΘΝΙΚΗ: 142/48003627      

IBAN: GR8301401140114002786006633        IBAN: GR6501101420000014248003627

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5032013025-298                    EUROBANK: 0026.0141.47.0200566956     

IBAN: GR6801720320005032013025298        IBAN: GR4002601410000470200566956         

Εναλλακτικά, τα δίδακτρα μπορούν να καταβληθούν μέσω πιστωτικής κάρτας ή μετρητών στα Γραφεία του ΕΙΑΣ.

β. Στο καταθετήριο είναι απαραίτητο να αναγράφονται το ονοματεπώνυμό σας ή η εταιρεία σας, καθώς και ο τίτλος του Εκπαιδευτικού Προγράμματος ή Σεμιναρίου.

γ. Αντίγραφο του καταθετηρίου παρακαλούμε να αποστέλλεται στο e- mail eiasinfo@eias.gr ή στον αρ. fax 210 9219917.

δ. Το Ινστιτούτο μας επιστρέφει καταβληθέντα δίδακτρα στην περίπτωση ακύρωσης Εκπαιδευτικού Προγράμματος ή Σεμιναρίου και, ακόμη, στην περίπτωση υποβολής έγγραφου σχετικού αιτήματος, τουλάχιστον πέντε (5) εργάσιμες ημέρες προ της έναρξης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος ή Σεμιναρίου. Σε άλλη περίπτωση, το Ινστιτούτο μπορεί να διευκολύνει και να συμψηφίσει καταβληθέντα δίδακτρα σε άλλο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ή Σεμινάριο του ενδιαφέροντος του αιτούντος.

ε. Παρακαλούμε να συμπληρώσετε τον τύπο του παραστατικού που επιθυμείτε, ως εξής:

     

ΕΙΔΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟΥ

ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ              

ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΕΤΑΙΡΙΚΑ Ή ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ:

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ / ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: _ __ _ _ _  _ _ _ _ _

ΑΦΜ:

ΔΟΥ:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:                                                  ΠΟΛΗ:                                                                  Τ.Κ.:

ΤΗΛΕΦΩΝΑ:                                                   FAX:                                  ΕΜAIL:

Είσθε Μέλος της ALUMNI SOCIETY ΤΟΥ Ε.Ι.Α.Σ.:         ΝΑΙ          ΟΧΙ   

Ονοματεπώνυμο Υπευθύνου:

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών ανταποκρίνεται πλήρως στις προβλέψεις του Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (General Data Protection Regulation) και αξιοποιεί τα προαναφερόμενα στοιχεία αποκλειστικώς και μόνον υπέρ των σκοπών εκπαιδευτικής ενημέρωσης και εξυπηρέτησης των σπουδαστών και αποφοίτων του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*