«Στο σφυρί» η μονάδα γενικών ασφαλίσεων της Ergo στη Ρωσία

Πουλήθηκε στην ρωσική Reso-Garantia- Είχε προηγηθεί πώληση της μονάδας ασφαλειών ζωής της Ergo τον Οκτώβριο του 2018

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Με προσεκτικές κινήσεις –που έχουν στο επίκεντρο την θυγατρική πρωτασφαλιστική Ergo- ο γερμανικός αντασφαλιστικός κολοσσός Munich Re μειώνει την παρουσία του στην αγορά της Ρωσίας: Οπως έγινε γνωστό την Τρίτη, η Ergo συμφώνησε να πουλήσει την μονάδα ασφαλίσεων περιουσίας-ατυχημάτων στην ρωσική Reso-Garantia, έναντι τιμήματος που δεν έγινε γνωστό.

Η θυγατρική της Ergo στη Ρωσία εμφάνισε ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ύψους 103,4 εκατ. ευρώ το 2017 και κατατάσσεται ως η 17η μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο γενικών ασφαλίσεων στη χώρα.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Reso-Garantia θα αποκτήσει το χαρτοφυλάκιο κινδύνων της ρωσικής μονάδας της Ergo, το  προσωπικό  και τα συστήματα πληροφορικής, αποκτώντας έτσι τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας. Η μεταβίβαση της μονάδας τελεί υπό τον έλεγχο των αρμόδιων εποπτικών αρχών.

«Στο πρόσωπο της Reso-Garantia βρήκαμε έναν επενδυτή με εντυπωσιακά διαπιστευτήρια στη ρωσική ασφαλιστική αγορά», δήλωσε ο Alexander Ankel, Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής της Ergo International. “Διαθέτοντας ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα στη Ρωσία, με πάνω από 900 υποκαταστήματα και σημεία πωλήσεω, η Reso-Garantia βρίσκεται σε εξαιρετική θέση να εξυπηρετήσει εκατοντάδες πελάτες με εξατομικευμένα ασφαλιστικά προϊόντα».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο, η Munich Re «απαλλάχθηκε» και από την ρωσική μονάδα ασφαλειών ζωής της Ergo, η οποία κατέληξε στην Rosgosstrakh, με έδρα τη Μόσχα.  To γραφείο αντιπροσώπευσης της Munich Re στη Ρωσία έκλεισε το 2015.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*