Οι αναλογιστές έχουν 7 διεξόδους στις ασφαλιστικές

Τις διεξόδους του επαγγέλματος του αναλογιστή στο Open Day εξέτασε εχθές σε  η Ενωση Αναλογιστών Ελλάδος, ΕΑΕ σε συνεργασία με την Lux Actuaries,πριν την έναρξη του εαρινού εξαμήνου της. Επίσης, και σε ποια τμήματα των ασφαλιστικών μπορούν να εργαστούν οι αναλογιστές. Παρών στην εκδήλωση της ΕΑΕ ο Πρόεδρος της Ενωσης Πάνος Δημητρίου.

της Ελενας Ερμείδου

Ειδικότερα οι διέξοδοι του αναλογιστή βρίσκονται στις Ασφάλειες, στα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης, στις Τράπεζες, στις Εποπτικές Αρχές, στην Τράπεζα της Ελλάδος, στην Εθνική Αναλογιστική Αρχή, και σε Ελεγκτικές εταιρείες.

Κάτι που μπορεί να μην γνωρίζαμε όλοι ότι οι αναλογιστές λόγω των αλλαγών που έχουν προκύψει στο κλάδο ασφαλειών μπορούν να έχουν θέση σχεδόν σε όλα τα τμήματα που απαρτίζουν τις ασφαλιστικές εταιρείες: στις πωλήσεις, στο τμήμα λειτουργιών (operation), στην διοίκηση, στην μηχανογράφηση, στην μοντελοποίηση, πλέον στο τμήμα διαχείρισης κινδύνων που πρόκειται για κάτι νέο στην αγορά, και πάνω από όλα λόγω της φύσις του επαγγέλματος στο τμήμα των αναλογιστών.

Το επάγγελμα εν κατακλείδι έχει πέντε διεξόδους στην ευρεία αγορά και επτά στην ασφαλιστική αγορά.

Οι αναλογιστές των τμημάτων ανάλογα ασχολούνται με την αποθεματοποίηση, την εκπόνηση επιχειρηματικών πλάνων και τους προϋπολογισμού μίας εταιρείας, την ανάλυση των επενδύσεων ώστε η ασφαλιστική να είναι σε θέση στο μέλλον να καλύψει τις υποχρεώσεις της προς τους συμβασιούχους ασφαλισμένους της, τα στατιστικά, την αποτίμηση χαρτοφυλακίων και φερεγγυότητας, την αντασφάλιση, κ.α.

Ενας αναλογιστής θα πρέπει να διαθέτει τεχνική κατάρτιση, ευχέρεια στην διασύνδεση, την αίσθηση της αγοράς, το χάρισμα της επικοινωνίας, να μπορεί να γίνεται κατανοητός σε μη ειδικούς, να διαθέτει ακεραιότητα, ήθος και ανεξαρτησία.

Περαιτέρω στο Open Day οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν Αναλογιστές, να συνομιλήσουν και να μάθουν ακόμα περισσότερες πληροφορίες για το επάγγελμα και την Πιστοποίηση του Αναλογιστή.

Σημειώνεται σήμερα 12 Φεβρουαρίου και σε συνέχεια της εχθεσινής εσπερίδα, η ΕΑΕ  θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην Τράπεζα της Ελλάδος και στη συνέχεια στην MetLife Ασφαλιστική.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*