Φροντίδα Υγείας στο Σπίτι: Η Air Liquide ενισχύει την παρουσία της στην Ευρώπη με δύο εξαγορές στην Ελβετία

Η Air Liquide συνεχίζει να αναπτύσσει τις δραστηριότητές της στην Ευρώπη σε ότι αφορά τον τομέα της Φροντίδας Υγείας στο Σπίτι, προχωρώντας στην εξαγορά της Sleep & Health SA και της Megamed AG. Οι δύο εταιρίες εδρεύουν στην Ελβετία και αποτελούν δύο ιστορικούς παίκτες στον συγκεκριμένο τομέα. Η Air Liquide, ηγέτης στην Ευρώπη στο χώρο της Φροντίδας Υγείας στο  Σπίτι, ενισχύει τη θέση της σε μια αναπτυσσόμενη αγορά, που αναδύεται μέσα από ένα ώριμο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

Η Sleep & Health SA ιδρύθηκε το 2003 και έχει αναδειχθεί σε εθνικό παίχτη στον τομέα υποστήριξης ασθενών με υπνική άπνοια. Η Megamed AG διαθέτει σχεδόν 50 χρόνια παρουσίας στην ελβετική αγορά, με εξειδίκευση στον τομέα μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής και της υποστήριξης ασθενών με αναπνευστική ανεπάρκεια. Η Air Liquide, αξιοποιώντας την κατάρτιση και τις έμπειρες ομάδες των δύο εταιριών, θα συνεχίσει την ανάπτυξη των συγκεκριμένων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Η Air Liquide δραστηριοποιείται στην Ελβετία για πολλά χρόνια μέσω της θυγατρικής της Carbagas, προμηθεύοντας ιατρικά αέρια σε νοσοκομεία και ασθενείς που περιθάλπονται στο σπίτι. Με τις δύο αυτές εξαγορές, η Air Liquide ενισχύει και διαφοροποιεί την προσφορά της στον τομέα Φροντίδας Υγείας στο Σπίτι, και αποκτά πλέον τη δυνατότητα να εξυπηρετεί άμεσα περισσότερους από 3.000 νέους ασθενείς. Η εδραιωμένη παρουσία της Sleep & Health SA στη γαλλόφωνη Ελβετία και της Megamed AG στη γερμανόφωνη Ελβετία αποτελεί ακόμη ένα όφελος για την Air Liquide, η οποία θα μπορέσει επιπλέον να αξιοποιήσει και τις σχέσεις που έχουν συνάψει αυτές οι εταιρίες με γιατρούς, νοσοκομεία και ιδιωτικούς ασφαλιστές.

Έτσι, η Air Liquide συνεχίζει τη δυναμική της επέκταση στον τομέα Φροντίδας Υγείας στο Σπίτι σε όλη την Ευρώπη, ενισχύοντας τη θέση της, μπαίνοντας σε νέες αγορές και αναπτύσσοντας λύσεις υποστήριξης για νέες παθήσεις.

Ο François Jackow, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου Air Liquide, Υπεύθυνος για τoν Κλάδο Healthcare, δήλωσε: «Καλωσορίσουμε με χαρά τις ομάδες της Sleep & Health SA και της Megamed AG στον όμιλο Air Liquide. Συνδυάζοντας τη γνώση και την εξειδίκευση τους για την ελβετική αγορά με την εμπειρία της Air Liquide, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τις ανάγκες τόσο των ασθενών όσο και των επαγγελματιών του τομέα της υγείας. Με αυτές τις εξαγορές, η Air Liquide στοχεύει στην ανάπτυξη του τομέα Φροντίδας υγείας στο Σπίτι στην ελβετική αγορά, η οποία εμφανίζει σημαντική δυναμική. Αυτές οι εξαγορές, που ενισχύουν τη θέση μας σε μία αναπτυσσόμενη αγορά στην Ευρώπη, αποτελούν μέρος μίας στρατηγικής για ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας στον τομέα Υγείας».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*