Επικαιροποιείται το Καταστατικό του ΣΕΜΑ

Τη διαδικασία επικαιροποίησης του καταστατικού του ΣΕΜΑ ενεργοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, ζητώντας από την αρμόδια ομάδα εργασίας να αναλάβει την ευθύνη του σχετικού έργου.

Στο πλαίσιο αυτού, το ισχύον Καταστατικό αποστέλλεται σε όλα τα μέλη του ΣΕΜΑ προκειμένου να προσδιορίσουν όσα σημεία θεωρούν ότι χρήζουν αλλαγών ή διευκρινίσεων, αλλά και να υποβάλλουν σχετικές προτάσεις, ώστε, άμεσα, η ομάδα εργασίας να συγκεντρώσει όλες τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις των μεσιτών ασφαλίσεων και, σε συνεργασία με το Νομικό Σύμβουλο του ΣΕΜΑ, να προβεί σε στις αναγκαίες προσαρμογές.

Στόχος της ανωτέρω προσπάθειας είναι το επικαιροποιημένο Καταστατικό να παρουσιαστεί στην επερχόμενη Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΜΑ που πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο και, στο πλαίσιο των εργασιών της, να λάβει την έγκριση από την ολομέλεια του Σώματος, να ψηφιστεί και να τεθεί σε ισχύ.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΜΑ, κ. Γιάννης Ξηρογιαννόπουλος, δήλωσε ότι «η διοίκηση του Συνδέσμου ανταποκρινόμενη σε σχετικά αιτήματα των μεσιτών ασφαλίσεων, αποφάσισε να εκσυγχρονίσει το Καταστατικό του φορέα, ώστε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της αγοράς, όπως και στις αλλαγές που έχουν επέλθει στη νομοθεσία, να καλύψει στις νέες ανάγκες του κλάδου, καθώς και να καταστεί λειτουργικότερο, δίνοντας έτσι λύσεις σε οργανωτικά ζητήματα τα οποία τέθηκαν κατά το παρελθόν. Το νέο Καταστατικό θα επιτρέψει επίσης στον ΣΕΜΑ να καταστεί αποδοτικότερος, καθώς και αποτελεσματικότερος στο έργο του» σημείωσε ο κ. Ξηρογιαννόπουλος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*