Ποιος φοβάται το Bancassurance

της Ελενας Ερμείδου

Τώρα που θα κλείσουν περί τα 1000 υποκαταστήματα τραπεζών, θα πέσουν οι τζίροι που κάνουν οι τράπεζες, διότι αυτοί οι τζίροι που κάνουν προέρχονται από ασφαλιστικές εργασίες, bancassurance” δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της ασφαλιστικής αγοράς.

Πράγματι μεγάλο μέρος του τζίρου των τραπεζών προέρχεται από πωλήσεις ασφαλιστικών προϊόντων, αφού δεν περνά πελάτης που να μην κάνουν συντονισμένες προσπάθειες να του πουλήσουν πρόγραμμα, είτε ασφάλισης αυτοκινήτου, είτε ασφάλισης πιστωτικών – χρεωστικών καρτών, είτε πρόγραμμα υγείας, είτε αποταμιευτικό. Η αλήθεια είναι ότι και όχι να πεις δεν σ’ αφήνουν εύκολα να σηκωθείς από την καρέκλα, χωρίς να σου ζητήσουν να επιστρέψεις να τους πεις τις εντυπώσεις σου από αυτά που σου έδωσαν να διαβάσεις.

Στην διαδικασία να ενημερωθούν και να καταγράψουν τι ανάγκες έχει ο πελάτης τους δεν μπαίνουν, μόνο ξέρουν πολύ καλά να λένε τα χαρακτηριστικά των καλύψεων.

Ιδού η ευκαιρία για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Και, να η ευκαιρία για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση. Ηρθε η ώρα να φανεί ακόμα καλύτερα η αξία όσων κάνουν δουλειά. Ας, δουν το επάγγελμα τους καλύτερα, να αφήσουν πίσω τους τυχόν διαφορές που προκύπτουν και ας πιάσουν δουλειά.

Και, κάτι ακόμα, ας εντρυφήσουν στην τεχνολογία που πραγματικά καλύπτει τις επαγγελματικές τους ανάγκες και τις ανάγκες των πελατών του, όχι στην τεχνολογία που οδηγεί σε λανθάνουσες καταστάσεις.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*