Ποιος είναι ο Mίδας του τουρισμού που επιλέχθηκε για το Esperia από τον ΕΦΚΑ

Την εκμίσθωση του ιστορικού ξενοδοχείου Εσπέρια στο κέντρο της Αθήνας, στον ισραηλινό όμιλο FATTAL HOTELS για διάστημα έως 40 ετών, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΦΚΑ.

Έπειτα από διάφορες παρατάσεις του διαγωνισμού, ο ισραηλινός όμιλος Fattal Group φέρεται να έκανε την καλύτερη προσφορά για τη μίσθωση του ακινήτου επί των οδών Σταδίου 22 και Εδουάρδου Λω, που στέγαζε μέχρι το 2010 το Esperia Palace.

Το μηνιαίο μίσθωμα ανήλθε κοντά στις 96.000 ευρώ.

Ο όμιλος της Fattal, η λιβανέζικη Yasbek Hotel Establishment μαζί με τη Marriott και ο ομίλος Βερούκα σε συνεργασία με την Accor ήταν οι τρεις υποψήφιοι που υπέβαλαν φάκελο για την απόκτηση του Esperia Palace.

Όπως αναφερόταν στη σχετική προκήρυξη του ΕΦΚΑ για το Esperia, ο ανάδοχος καλείται να προβεί σε εκτέλεση εργασιών επισκευής και εκσυγχρονισμού του ακινήτου, ελάχιστου ύψους 10,5 εκατ. ευρώ και το ξενοδοχείο θα επαναλειτουργήσει με προδιαγραφές πεντάστερης μονάδας.

Ο νικητής του διαγωνισμού δεν είναι άγνωστος στην αγορά. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ξενοδοχειακό όμιλο του Ισραήλ με 39 ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα αλλά και με σημαντική παρουσία στην Ευρώπη (κατοχή ή διαχείριση περίπου 150 ξενοδοχεία). Ο όμιλος Fattal Hotel έχει ήδη παρουσία στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην Πάφο.

Ο ιδρυτής του, David Fattal, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του ως σερβιτόρος, χαρακτηρίζεται ως ένας δαιμόνιος επιχειρηματίας, διορατικός που έχτισε την αυτοκρατορία του από το μηδέν, με την αρχή να γίνεται το 1998 οπότε και ίδρυσε τη ξενοδοχειακή του επιχείρηση Fattal Hotels.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*