Munich Re, επιγραφή, κτίριο

Η Munich Re επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Ποσό που δεν ανακοινώθηκε επενδύει ο γερμανικός αντασφαλιστικός κολοσσός Munich Re στο Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Τεχνητής Νοημοσύνης (DFKI). Το DFKI χαρακτηρίζεται ένα από τα κορυφαία ερευνητικά κέντρα για την τεχνητή νοημοσύνη στην Ευρώπη. Πρόκειται για μη κερδοσκοπική σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που λαμβάνει χρηματοδότηση από τη γερμανική κυβέρνηση και την ΕΕ, αλλά και τις εταιρείες-μέλη του που περιλαμβάνουν την Google, τη Microsoft-και τώρα τη Munich Re.

Όπως δήλωσε κατά την τελετή υπογραφής της σχετικής σύμβασης το μέλος του ΔΣ της  Munich Re Torsten Jeworrek, “Η τεχνητή νοημοσύνη είναι μια από τις σημαντικότερες τεχνολογίες της εποχής μας και επιτρέπει τη δημιουργία εντελώς νέων προϊόντων, όπως ασφαλιστικές καλύψεις για τα διασυνδεδεμένα εργοστάσια ή για τις ζημίες που προκαλούνται από το cyber έγκλημα. Συνοδεύεται όμως και από μεγάλες προκλήσεις…Μέσω της συνεργασίας με το DFKI υλοποιούμε τη φιλοδοξία μας να διαδραματίσουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης στον ασφαλιστικό κλάδο». 

«Η ένταξη της Munich Re στον κύκλο των μετόχων του DFKI shareholders προσφέρει τεράστιες δυνατότητες για καινοτομία όσον αφορά τις μεθόδους ΑΙ που αναπτύσσουμε», σχολίασε από την πλευρά του ο καθηγητής Wolfgang Wahlster, διευθύνων σύμβουλος στο DFKI. «Η ανάλυση των Big Data της Munich Re σε πραγματικό χρόνο ανοίγει μεγάλες ευκαιρίες για ανάπτυξη πρωτοποριακών εφαρμογών…Τα αποτελέσματα προηγούμενων συνεργασιών μας, όπως πχ η αξιολόγηση καταστροφών από καταιγίδες λαμβάνοντας υπόψη κοινωνικο-οικονομικές παραμέτρους, ήταν πολύ θετικά. Μου ήταν σαφές όταν παρουσίασα το  DFKI στο ΔΣ της Munich Re τον περασμένο Ιούνιο ότι όλοι θα βγαίναμε κερδισμένοι εάν η Munich Re γινόταν μέτοχός μας».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*