Το blockchain σύμμαχος στη διαχείριση κινδύνου

Η ανταλλαγή πληροφοριών και η συνεργασία μέσω της τεχνολογίας blockchain θα οδηγήσει σε βελτιωμένες τεχνικές αξιολόγησης και διαχείρισης κινδύνου, αναφέρουν ειδικοί στην ασφάλεια και την τεχνολογία.

Και καθώς η τεχνολογία εξαπλώνεται, οι ιδιοκτήτες ασφαλιστικών εταιρειών θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το blockchain για να επεκτείνουν την κάλυψη των εξωτερικών κινδύνων, δηλώνουν οι ίδιοι.

Το Blockchain, με εξειδικευμένη τεχνογνωσία, επιτρέπει σε πολλαπλούς χρήστες να μοιράζονται με ασφάλεια τα στοιχεία ενός συμβολαίου και να τα «δεσμεύουν» σε συμφωνημένες διατυπώσεις που τεκμηριώνονται και επικυρώνονται αυτόματα, δήλωσε ο Rocco F. Mancini, σύμβουλος της Marsh USA Inc.

Η τεχνολογία Blockchain συμβάλλει στη μείωση του κόστους στις ασφαλιστικές συναλλαγές αλλά ένα από τα βασικά οφέλη είναι η συνεργασία που προωθεί, δήλωσε ο Doug Alexander της Axa XL στο Connecticut.

«Η αξία της τεχνολογίας blockchain δεν είναι η τεχνολογία αυτή καθ’ αυτή, αλλά η ευκαιρία που δημιουργεί για συνεργασία με όλους τους συναδέλφους σας», είπε.

Το Blockchain θα ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων στις ασφαλιστικές συναλλαγές, συμπεριλαμβανομένων των μεσιτών, δήλωσε η Susan Joseph, εκπρόσωπος της B3i Services AG, πρωτοβουλίας για την προώθηση του blockchain στον ασφαλιστικό κλάδο.

Με την νέα τεχνολογία όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στην αλυσίδα θα έχουν πρόσβαση στα ίδια στοιχεία για τον κίνδυνο την ίδια στιγμή. Τα δεδομένα συνδέονται αυτόματα με ψηφιακά συμβόλαια, ενεργοποιώντας αυτοματοποιημένες διαδικασίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*