Τέσσερις λόγοι που η ασφάλιση ζωής θα πρέπει να είναι η προτεραιότητά σας φέτος

Η ασφάλιση ζωής είναι μία από τις -ελάχιστα κατανοητές- οικονομικές ανάγκες στη ζωή μας. Στόχος είναι να παρέχει ασφάλεια στους ανθρώπους σε μια από τις πιο δύσκολες συναισθηματικές και οικονομικές καταστάσεις της ζωής: την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου.

Επί της ουσίας η ασφάλεια ζωής μπορεί να αποτελέσει ένα «σωσίβιο» σε δύσκολους καιρούς.

 

Διαβάστε παρακάτω τους τέσσερις λόγους που η ασφάλεια ζωής σύμφωνα με το Forbes πρέπει να αποτελέσει μία από τις οικονομικές σας προτεραιότητες:

Νοιάζεστε για την οικογένειά σας

Η ασφάλιση ζωής είναι απαραίτητη για την προστασία της οικογένειάς σας. Ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο ζωής μπορεί να παράσχει ένα έξτρα εισόδημα που θα υποστηρίξει οικονομικά τους αγαπημένους σας.

Έχετε δάνεια

Ένα δάνειο είναι πιθανώς το πιο σημαντικό από τα προσωπικά σας έξοδα. Είναι μείζονος σημασίας να σκεφτείτε ποιος θα έπρεπε να το πληρώσει εάν εσείς δεν μπορείτε. Ένα συμβόλαιο ασφάλισης ζωής μπορεί να συνδράμει την οικογένειά για τα χρήματα που χρειάζονται προκειμένου να εξοφλήσει το χρέος των ενυπόθηκων δανείων. Υπάρχουν σχετικά συμβόλαια που καλύπτουν αυτές τις ανάγκες.

Είστε ιδιοκτήτες μικρής επιχείρησης

Η ασφάλιση ζωής μπορεί να συμβάλει στη μείωση του αντίκτυπου σε συνεργάτες και υπαλλήλους σε περίπτωση που κάτι σας συμβεί.

Υπάρχει μάλιστα συγκεκριμένο είδος ασφαλιστηρίου συμβολαίου για το σκοπό αυτό. Οι άνθρωποι που καλύπτονται από αυτό, είναι εκείνοι η απώλεια των οποίων θα έθετε την εταιρεία εκτός λειτουργίας. Με την εν λόγω ασφάλεια, η εταιρεία είναι ο δικαιούχος της ασφαλιστικής αποζημίωσης.

Ξεκινήσατε νέα δουλειά

Στην αρχή του έτους είναι πιο πιθανό να βρείτε μια νέα δουλειά. Πολύ συχνά μεγάλες εταιρείες προχωρούν σε ομαδικές ασφαλίσεις για τους εργαζόμενους, οι οποίες είναι αρκετά συμφέρουσες και παρέχονται σε χαμηλές τιμές.

Ωστόσο πρέπει να προσέχετε διότι αυτού του είδους η ασφάλιση μπορεί να μην είναι επαρκής. Η ομαδική ασφάλιση ζωής καλύπτει μόνο ένα μέρος από τις πραγματικές ανάγκες ενός ανθρώπου.

Πρέπει να διαβάσετε τους όρους και τις παροχές ενός συμβολαίου προκειμένου να είστε βέβαιοι ότι θα καλύπτει τις δικές σας ανάγκες.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*