Η ΑΧΑ Next, το νέο εργαλείο καινοτομίας του Ομίλου AXA (video)

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Και εγένετο…AXA Next. Ο λόγος για τη νέα μονάδα της ΑΧΑ, η οποία ευελπιστεί να αναδειχθεί σε οξύ «εργαλείο» καινοτομίας του γαλλικού ασφαλιστικού κολοσσού, με αποστολή να αναπτύξει νέες υπηρεσίες και επιχειρηματικά μοντέλα «πέρα από τις ασφαλίσεις». Η ΑΧΑ θα επενδύει κάθε χρόνο 200 εκατ. ευρώ στην ΑΧΑ Next. Από το 2015 ο όμιλος ΑΧΑ έχει επενδύσει πάνω από 1 δις. ευρώ για την καινοτομία.

Όπως έγινε γνωστό, μέσω της νέας μονάδας, υπό την ομπρέλα της οποίας θα συνενωθούν όλες οι δραστηριότητες της ΑΧΑ  στην καινοτομία (Kamet, AXA Venture Partners, AXA Labs, AXA Partners, AXA Global Parametrics), ο όμιλος σκοπεύει να επιταχύνει τον βηματισμό της στον κλάδο και να αναδειχθεί σε κάτι περισσότερο από «μια εταιρεία που καταβάλλει αποζημιώσεις». Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η νέα δομή θα επιτρέψει στον όμιλο να μεγιστοποιήσει τα οφέλη από μια εστιασμένη στην καινοτομία μονάδα, που θα συγκεντρώσει όλους τους σχετικούς πόρους και θα βλέπει υπό νέο πρίσμα τις επιχειρηματικές εξελίξεις. Οι τέσσερις τομείς στους ποιους θα επικεντρωθεί η ΑΧΑ Next είναι η υγεία, η επιχειρηματική συνέχεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η κινητικότητα (mobility) και η οικονομία του διαμοιρασμού. 

«Σε έναν κόσμο που επηρεάζεται από τεράστιες τεχνολογικές και κοινωνικές αλλαγές, οι προσδοκίες για την προστασία αυξάνονται δραματικά. Είμαι πεπεισμένος ότι η ΑΧΑ Next και οι καινοτομίες της θα επιτρέψουν στην ΑΧΑ να εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων των πελατών της και να καταστεί στενός συνεργάτης στις ζωές τους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΧΑ Thomas Buberl.

Ο Guillaume Borie, διευθύνων σύμβουλος της AXA Next και επικεφαλής για την καινοτομία ολόκληρου του ομίλου σχολίασε από την πλευρά του ότι «Οι ασφαλίσεις θα παραμείνουν στον πυρήνα της πρότασής μας, αλλά θα πάμε πέρα από τις ασφαλίσεις παρέχοντας νέες υπηρεσίες και προσφέροντας μια πιο ολοκληρωμένη απάντηση στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών μας».

Δείτε το σχετικό βίντεο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*