Χατζηθεοδοσίου: Ναι στην αύξηση μισθών, όχι στα επιπλέον βάρη για τις ΜμΕ (video)

Η αύξηση του κατώτατου μισθού πρέπει να συνοδευτεί από μειώσεις στη φορολογία και στο μη μισθολογικό κόστος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, επισημαίνει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σε συνέντευξή του στο GrTimes, στην εκπομπή «SamTimes» και στη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση ένα μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων θα οδηγηθεί στο κλείσιμο.

Όπως αναφέρει ο κ. Χατζηθεοδοσίου, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, ήταν από τους πρώτους φορείς που ζήτησαν να φτάσουν οι μισθοί στα 751 ευρώ, θέτοντας ως βασική προϋπόθεση τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους που πολλές φορές ξεπερνάει τον μισθό, αλλά και τον εξορθολογισμό της φορολόγησης των επιχειρήσεων.

Στην ίδια συνέντευξη στη WebTv του GrTimes, o πρόεδρος του Ε.Ε.Α, αναφέρεται στην ανάγκη να καταπολεμηθεί το λαθρεμπόριο και η παραοικονομία, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση μπορεί να τα «χτυπήσει» αλλά δεν το κάνει, μιλάει για τις επιπτώσεις στις επιχειρήσεις από τη συμφωνία των Πρεσπών, για το θέμα των 120 δόσεων, αλλά και για τη θέση του, όσον αφορά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Επισημαίνει, τέλος, τις καινοτομίες που εισήγαγε η διοίκηση του στη λειτουργία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, όπως η πλέον πρόσφατη σύσταση της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, ενώ απαντάει στις φήμες που τον θέλουν να πολιτεύεται στις εκλογές.

Πηγή: Grtimes.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*