insurance europe logo

Insurance Europe: Συστάσεις προς IAIS για την διαχείριση συστημικού κινδύνου

Η πρόταση της Διεθνούς Ένωσης Εποπτικών Αρχών Ασφαλίσεων (IAIS) για ένα νέο ολιστικό πλαίσιο εντοπισμού και διαχείρισης του συστημικού κινδύνου στον ασφαλιστικό τομέα επί του παρόντος δεν έχει επαρκώς αποσαφηνιστεί, αναφέρει σε παρέμβασή της η Insurance Europe.

O Οργανισμός καλεί συνεπώς την IAIS να βελτιώσει την πρότασή της, και συγκεκριμένα μεταξύ άλλων:

-Να προνοήσει έτσι ώστε πριν κριθεί απαραίτητη η εποπτική παρέμβαση, οι εθνικές εποπτικές αρχές να συνεργαστούν με τους ασφαλιστές προκειμένου να υπάρξει αμοιβαία κατανόηση των καταστάσεων που μπορεί να επιφέρουν συστημικούς κινδύνους και να συζητήσουν εναλλακτικές.

– Να υπάρξει καλύτερη διάκριση μεταξύ των μέτρων που αντικατοπτρίζουν την ορθή πρακτική και τα οποία πρέπει να εφαρμόζονται αναλογικά και εκείνων που είναι πιο δραστικά, τα οποία πρέπει να εφαρμόζονται μόνον όταν αποδεικνύεται ότι υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

– Να καθοριστεί ένα καλά βαθμονομημένο κατώτατο όριο για τον εντοπισμό συστηματικά επικίνδυνων δραστηριοτήτων που θα μπορούσαν να ενισχύσουν τους κραδασμούς στο ευρύτερο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Διαβάστε ολόκληρο το position paper της Insurance Europe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*