Chivas: Αυτή είναι η επιχειρηματίας που εκπροσωπεί την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό του 1$ εκατομμύριου!

Η Ζωή Κούρνια της Ingredio κέρδισε στον ελληνικό τελικό του Chivas Venture και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό τον Μάιο στο Άμστερνταμ

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο ελληνικός τελικός του παγκόσμιου διαγωνισμού κοινωνικής επιχειρηματικότητας ChivasVenture. Στον τελικό φέτος έφτασαν 4 επιχειρήσεις, οι οποίες διαγωνίστηκαν μεταξύ τους στον τρόπο που συνδυάζουν τη φιλοδοξία τους για κέρδος με το κοινωνικό αντίκτυπο της δραστηριότητάς τους. Νικήτρια αναδείχθηκε η Ingredio, η οποία και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο τελικό τον Μάιο στο Άμστερνταμ, διεκδικώντας μερίδιο του $1εκ.

Ο ελληνικός τελικός πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, έναν χώρο που είναι ταυτόσημος της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, ένα δραστήριο hub που υποστηρίζει κοινωφελείς δομές και πολυδιάστατες συμπράξεις, οι οποίες προάγουν την τοπική κοινωνία της Κυψέλης αλλά και της Αθήνας συνολικότερα.

Την κριτική επιτροπή αποτέλεσαν καταξιωμένοι επαγγελματίες από τον χώρο των κοινωνικών start-ups: ο κ. Νίκος Βογιατζής συν-ιδρυτής και CDOO της Corallia, ο κ. Δημήτρης Καλαβρός-Γουσίου συν-ιδρυτής και partner της Velocity.PartnersVC, ο κ. Αλέξανδρος Νούσιας, CountryDirector του EnvolveEntrepreneurship, η κ. Κατερίνα Πραματάρη Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΟΠΑ, Μέλος του Uni.Fund και Επιστημονική Υπεύθυνη του ACEin και η κ. Στέλλα Πρίντεζη Co-lead της AshokaGreece. Οι 5 διακεκριμένοι κριτές, αφού ολοκλήρωσαν τις εύστοχες ερωτήσεις τους σε όλους τους διαγωνιζόμενους, συνεδρίασαν και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Ingredio πληροί όλες τις προϋποθέσεις που ο διεθνής διαγωνισμός έχει θέσει παγκοσμίως.

Η ελληνική Ingredio θα αντιμετωπίσει κάποιες από τις σημαντικότερες startups του κόσμου, μετά τη νίκη της στον ελληνικό τελικό του ChivasVenture 2019, έναν παγκόσμιο διαγωνισμό που προσφέρει $1 εκ. χρηματοδότησης κάθε χρόνο, σε κοινωνικές επιχειρήσεις που συνδυάζουν το κέρδος με τον σκοπό να έχουν θετικό αντίκτυπο στον κόσμο.

Η Ζωή Κούρνια, η ιδρύτρια της Ingredio, θα βρεθεί στο Άμστερνταμ και συγκεκριμένα στο συνεδριακό κέντρο TNW τον Μάιο, με στόχο να διεκδικήσει μερίδιο από το 1$εκ. του Chivas.  20 κορυφαίοι κοινωνικοί επιχειρηματίες από όλον τον κόσμο θα βρεθούν αντιμέτωποι μεταξύ τους, με στόχο μία από τις 5 θέσεις του τελικού και την ευκαιρία να παρουσιάσουν την πρότασή τους μπροστά στην εξειδικευμένη κριτική επιτροπή και το κοινό.

Η Ingredio είναι μία εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που με μία φωτογραφία των συστατικών στις συσκευασίες τροφίμων και ειδών περιποίησης, ενημερώνει τον καταναλωτή για την πιθανή επικινδυνότητα των χημικών συστατικών που περιέχονται στα προϊόντα αυτά. Η βάση της πληροφόρησης αυτής είναι εμπεριστατωμένες πηγές, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Η ανάδειξη της Ingredio ως η κοινωνική επιχείρηση που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό του ChivasVenture 2019 αποτελεί για εμάς μεγάλη επιβράβευση. Ευχαριστούμε για την ευκαιρία, στόχος μας είναι η νίκη!», δήλωσε κα Ζωή Κούρνια, ιδρύτρια της Ingredio.

Το Chivas, το κορυφαίοblendedScotchwhisky, συνεργάζεται για δεύτερη χρονιά με το μεγαλύτερο τεχνολογικό φεστιβάλ της Ευρώπης, το TheNextWebConference για τη φιλοξενία του 5ου ετήσιου παγκόσμιου τελικού του ChivasVenture, στις 9 Μαΐου 2019. Ο οργανισμός παρέχει στους φιναλίστ του ChivasVenture τη διεθνή του σκηνή απ’ όπου θα μοιραστούν τις ιδέες τους που στόχο έχουν να αλλάξουν τον κόσμο και να φωτίσουν τις πλευρές της κοινωνίας στις οποίες στοχεύουν.

Πριν τον παγκόσμιο τελικό, οι 20 πρωτοπόροι επιχειρηματίες θα συμμετάσχουν σε πρόγραμμα Accelerator, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο TheConduit – ένα ίδρυμα του Λονδίνου που στεγάζει μία πολυσυλλεκτική ομάδα ανθρώπων με πάθος για την κοινωνική αλλαγή.

Το 3ήμερο πρόγραμμα τον Μάρτιο στο Λονδίνο θα περιλαμβάνει για τους φιναλίστ one-on-onecoachingsessions και networking που θα τους βοηθήσει να εξελίξουν την επιχείρησή τους.

Το Chivas πιστεύει στον συνδυασμό φιλοδοξίας και γενναιοδωρίας, καθώς και στην αξιοποίηση της επιτυχίας για την προσφορά στην κοινωνία – μία αξία που πηγάζει από τους ιδρυτές, James και JohnChivas, οι οποίοι μοιράζονταν την επιτυχία τους με την τοπική τους κοινότητα, ταυτόχρονα με την ανάπτυξη της επιχείρησής τους. Δύο αιώνες αργότερα, το ChivasVenture αναδεικνύει αυτές τις αξίες. Πιο συγκεκριμένα, ο διαγωνισμός έχει επηρεάσει θετικά μέχρι σήμερα περισσότερες από 1 εκατομμύριο ζωές, χάρη στα 4$ που το Chivas έχει απονείμει σε κοινωνικές επιχειρήσεις σε όλον τον κόσμο.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το ChivasVentureστο Chivasventure.com.

#ChivasVenture

Ο διαγωνισμός Chivas Venture

Το Chivas Venture, ο παγκόσμιος διαγωνισμός κοινωνικής επιχειρηματικότητας του Chivas Regal, διοργανώνεται φέτος για τρίτη φορά στην Ελλάδα ώστε να αναδειχθεί ο Έλληνας κοινωνικός επιχειρηματίας που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο εξωτερικό και θα διεκδικήσει μέρος από την ετήσια χρηματοδότηση $1 εκατ. για την επιχείρησή του. Το Chivas Regal, διατηρώντας την κληρονομιά των αδελφών James και John Chivas, οι οποίοι είχαν έντονη κοινωνική δράση, και αναγνωρίζοντας την ανάγκη για τη στήριξη επιχειρήσεων που συμβάλλουν σε μια ευρύτερη θετική αλλαγή στον κόσμο, δημιούργησε το Chivas Venture το 2014. Έκτοτε, πάνω από 8000 επιχειρήσεις που επιθυμούν να έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής, με σκοπό να διεκδικήσουν μέρος από την ετήσια χρηματοδότηση του $1 εκατ.

Λίγα λόγια για το Chivas

Το Chivas πρεσβεύει ότι είναι καλύτερο να συνδυάζεις πολλά. Στη ζωή αλλά και στο σκωτσέζικο whiksy. Με άλλα λόγια, να δημιουργείς ένα blend πολλών διαφορετικών πραγμάτων, χαρακτηριστικών ή ιδιοτήτων.Κι αυτό είναι κάτι που απορρέει από τους αδελφούς, James και John Chivas, που αποτέλεσαν πρωτοπόροι στην τέχνη του blending το 19ο αιώνα στη Σκωτία. Έκτοτε, τo Chivas αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ανάπτυξης της κατηγορίας scotch whisky σε όλο τον κόσμο – συνδυάζοντας τα καλύτερα malt και grain whiskies για να δημιουργηθεί κάτι το εξαιρετικό. Η γκάμα του Chivas Regal αποτελείται από διαχρονικές, κλασικές εκφράσεις καθώς και σύγχρονες καινοτομίες, και πιο συγκεκριμένα το Chivas 12, Chivas Extra, Chivas Mizunara, Chivas 18, Chivas Ultis, Chivas 25 και Chivas Regal The Icon.

TheNextWebConference

Το TNWConferenceείναι ένα φεστιβάλ τεχνολογίας που συνδέει διεθνή media, στελέχη τεχνολογίας, κορυφαίους επενδυτές και πολλά υποσχόμενες start-ups σε ένα διήμερο επιχειρηματικότητας και ανταλλαγής γνώσεων – περιστοιχισμένους από τις περισσότερες κορυφαίες παραγωγικές μονάδες από κάθε techevent στον πλανήτη. 13 χρόνια μετά, το TNW έχει μεγαλώσει από μία εκδήλωση για 200 άτομα σε ένα από τα κορυφαία τεχνολογικά δρώμενα που φέρνει κοντά 17.500 συμμετέχοντες και 7.000 εταιρίες από όλο τον κόσμο. Αυτή τη χρονιά θα πραγματοποιηθεί στις 9-10 Μαΐου, στο Άμστερνταμ, στην Ολλανδία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*