ΠΟΕΔΗΝ: Σκανδαλώδης υπερκοστολόγηση συστήματος έγχυσης χημειοθεραπείας

Εκτόξευση της τιμής αποζημίωσης στο σετ ελαστομερούς αντλίας έγχυσης χημειοθεραπείας καταγγέλλει η Ομοσπονδία των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ΦΕΚ η τιμή με την οποία αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ το σετ προσδιορίστηκε στα 600 ευρώ. Μόνο που το ίδιο σετ τα δημόσια νοσοκομεία το προμηθεύονταν με 150-200 ευρώ!

Επιπλέον, «Το PORT συνταγογραφείται ως σετ μαζί με την αντλία που τοποθετείται το χημειοθεραπευτικό φάρμακο που είναι μιας χρήσης και αχρηστεύεται μετά από κάθε θεραπεία, ενώ το PORT εμφυτεύεται μόνο την πρώτη φορά. Οι ασθενείς αν και αγοράζουν ολόκληρο το σετ το οποίο χρεώνεται 600 ευρώ, στα χέρια τους παίρνουν μόνο τη συσκευή  που κοστίζει 25 ευρώ. Τόσο την προμηθεύονται τα Νοσοκομεία», σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Δεν είναι μόνο η υπερκοστολόγηση της αντλίας τουλάχιστον 300%. Έχουμε και το κόλπο να χρεώνεται το PORT χωρίς να χρειάζεται και χωρίς να το παραλαμβάνουν οι ασθενείς», ενώ ο ασθενής θα πρέπει να προμηθεύεται την εν λόγω αντλία από παρόχους και όχι από το Νοσοκομείο. «Το σκάνδαλο είναι μεγάλο, καθ’ ότι χιλιάδες καρκινοπαθείς (10.000 κατ’ έτος υποβάλλονται στην εν λόγω θεραπεία», υποστηρίζει η Ομοσπονδία, καλώντας την Αριστοτέλους να ανακαλέσει το σχετικό ΦΕΚ.

Πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*