Διχάζει η σύλληψη σχολικής επιθεωρήτριας για ασφαλιστική απάτη, προς όφελος μαθητή

Μία είδηση έχει διχάσει την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ, έπειτα από τη σύλληψη μιας σχολικής επιθεωρήτριας.

Η εν λόγω επιθεωρήτρια σε σχολείο της Indiana φέρεται να έκανε χρήση της προσωπικής της ασφάλειας υγείας προς όφελος ενός άρρωστου μαθητή. Για τον λόγο αυτό συνελήφθη, μεταδίδει το Time.

H Casey Smitherman, σχολική επιθεωρήτρια της κοινότητας του Elwood, κατηγορείται για ασφαλιστική απάτη, πλαστογραφία και άλλα παραπτώματα – όλα κακουργηματικού χαρακτήρα – ενώ αφέθηκε ελεύθερη έπειτα από καταβολή εγγύησης ύψους 500 δολαρίων.

Η Smitherman φέρεται να μετέβη στο σπίτι ενός 15χρονου μαθητή ο οποίος δεν πήγαινε σχολείο επειδή υπέφερε από στρεπτοκοκκική φαρυγγίτιδα. Καθώς ο μαθητής αρνήθηκε τη θεραπεία σε κλινική, η Smitherman ανέλαβε δράση και μετέφερε τον έφηβο σε άλλη κλινική και προσποιήθηκε ότι ήταν γιος της.

Ο γιατρός προχώρησε σε συνταγογράφηση και πάλι στο όνομα του γιου της.

Η ίδια δήλωσε στην αστυνομία ότι είχε αγοράσει στο παρελθόν ρούχα στο αγόρι και το βοήθησε να καθαρίσει το σπίτι του. Η επίσκεψη του 15χρονου στον γιατρό εκτιμάται ότι κόστισε 233 δολάρια.

«Είμαι αφοσιωμένη σε αυτήν την κοινότητα και στους μαθητές μας και λυπάμαι αν αυτή η ενέργειά μου υπονόμευσε την εμπιστοσύνη σας προς το πρόσωπό μου. Από την αρχή, απώτερος στόχος μου ήταν να παράσχω το καλύτερο δυνατό περιβάλλον για τους σπουδαστές  του Elwood σωματικά, πνευματικά και ακαδημαϊκά, και παραμένω επικεντρωμένη σε αυτόν τον σκοπό» ανέφερε η ίδια.

Έχοντας πληροφορηθεί την είδηση πολλοί ήταν εκείνοι που επικρότησαν την ενέργεια της Smitherman διατεινόμενοι ότι ενήργησε προς όφελος ενός ανήλικου παιδιού που βρισκόταν σε μεγάλη ανάγκη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*