Insurance Europe: Η χρήση big data από ασφαλιστές μπορεί να βοηθήσει τους καταναλωτές

Με νέο της έγγραφο η Insurance Europe παρέχει διευκρινίσεις για τον τρόπο που η χρήση των big data από τους ασφαλιστές δύναται να βοηθήσει τους καταναλωτές.

Η Insurance Europe παρέχει παράλληλα παραδείγματα όπως η ανάπτυξη ασφαλιστηρίων συμβολαίων του τύπου «Pay as you drive». Η χρήση big data  που δίνει τη δυνατότητα στους ασφαλιστές να προσαρμόζουν τα ασφάλιστρα, με στόχο την περικοπή δαπανών για τους συνετούς οδηγούς.

Επιπλέον, τονίζεται πως πρόσφατα δεδομένα μπορούν να συνδράμουν στην ασφαλιστική κάλυψη κινδύνων που ήταν προηγουμένως μη ασφαλίσιμοι.

Επίσης, οι ασφαλιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα big data για να αναλύσουν εάν τα προϊόντα τους έχουν λειτουργήσει όπως προβλέπεται, ενώ μπορούν να ανιχνεύουν επαρκώς  περιπτώσεις απάτης και να συμβουλεύσουν καλύτερα τους καταναλωτές σχετικά με τον τρόπο πρόληψης.

Εξάλλου οι καταναλωτές υψηλού κινδύνου μπορούν να διαβουλεύονται με στόχο να πετύχουν εκπτώσεις ασφαλίστρων για προϊόντα όπως η ταξιδιωτική ασφάλιση ατόμων με προϋπάρχοντα ιατρικά προβλήματα και η ασφάλιση αθλημάτων υψηλού κινδύνου.

Μέσω της χρήσης bog data, τονίζεται σε άλλο σημείο του εγγράφου, οι ασφαλιστές μπορούν, με τη συγκατάθεση των πελατών τους, να παρακολουθούν την υγεία τους και να τους παρέχουν συμβουλές. Μέσω αυτών των μέτρων, εκτιμάται πως θα ήταν δυνατόν να μειωθούν οι κίνδυνοι  που συνδέονται με χρόνιες παθήσεις και να βοηθήσουν στον έλεγχο του ιατρικού κόστους.

Οι ρυθμιστικές αρχές θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι ισχύοντες κανόνες -οι οποίοι παρέχουν ήδη ένα πλαίσιο για την υπεύθυνη χρήση των big data- εφαρμόζονται πλήρως και σε εθνικό επίπεδο ανακοίνωσε ακόμη η Insurance Europe.

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ ερωτήσεις και απαντήσεις επί του ζητήματος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*