Χατζηθεοδοσίου: «Σημαντικές οι δυνατότητες για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στην ψηφιακή εποχή»

Στη σημαντική συνεισφορά που μπορεί να έχει η γυναικεία επιχειρηματικότητα στην ανάκαμψη της οικονομίας αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Οι δηλώσεις έγιναν στην εκδήλωση του επιμελητηρίου για τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα, η οποία πραγματοποιήθηκε το περασμένο  Σάββατο 19 Ιανουαρίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, στο πλαίσιο του Money Show.

Ο πρόεδρος δεσμεύθηκε για τη στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας με πράξεις από το επιμελητήριο, μέσω και της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, εστιάζοντας επίσης στις πηγές χρηματοδότησης του γυναικείου επιχειρείν από ευρωπαϊκά και άλλα κονδύλια, καθώς και στην άσκηση πίεσης προς αυτήν την κατεύθυνση από το ΕΕΑ.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου Χριστίνα Φυτέα αναφέρθηκε στη δράση της επιτροπής και τις στοχευμένες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες που σχεδιάζονται ανά την Ελλάδα.

Στο πρώτο μέρος της συζήτησης συμμετείχαν η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ, η ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Εύα Καΐλή, η πρόεδρος ΔΙΚΤΥΟΥ, πρώην επίτροπος ΕΕ & πρώην υπουργός ‘Αννα Διαμαντοπούλου και η πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, πρώην πρόεδρος Επαγγελματικού Επ8μελητηρίου Αθήνας και πρώτη γυναίκα πρόεδρος Επιμελητηρίου Σοφία Οικονομάκου.

Στην συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε, αναδείχθηκαν οι ευκαιρίες, οι προκλήσεις και οι δυνατότητες για τις γυναίκες στη νέα ψηφιακή εποχή. Έγινε, ακόμη, αναφορά σε πρωτοβουλίες του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την ενίσχυση της ψηφιοποίησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και στους διαθέσιμους από την Ευρωπαϊκή Ένωση πόρους για το γυναικείο επιχειρείν, καθώς και στην ανάγκη ψηφιακής εκπαίδευσης.

Για το γυναικείο επιχειρείν μίλησαν, στο δεύτερο μέρος της συζήτησης, τρεις γυναίκες επιχειρηματίες, η Μαριάννα Λαγουμίδη, Owner i-paidi.gr, ψυχοπαιδαγωγός, coach στη ΔΕΠ-Υ, η Λίλα Καραγιάννη, CEO KOORELOO, και η Γιολάντα Κολλιοπούλου, Founder & Chief Creative Director: The Flying Pot. Τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στην επιχειρηματία Μαρία Ντάβου, επικεφαλής της εταιρίας «ΝΤΑΒΟΥ Α.Ε.», η οποία δραστηριοποιείται από το 1965 στην αγορά διακίνησης προϊόντων σε περίπτερα, μίνι μάρκετ και σημεία μικρής λιανικής.

Διαβάστε επίσης:

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Απαιτείται μείωση μη μισθολογικού κόστους και φόρων (video)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*