Ο παλαίμαχος άσος Ντ. Μπατίστα κατά ασφαλιστή για υπόθεση απάτης!

Στον Άρειο Πάγο προσέφυγε ο Ντάνιελ Μπατίστα κατά ασφαλιστή για υπόθεση απάτης, καταγγέλλοντας ότι ούτε λίγο, ούτε πολύ έχασε περί τα 250.000 ευρώ.

Ήταν το 1997 όταν ο παλαίμαχος  -πλέον- ποδοσφαιριστής εμπιστεύτηκε τότε 85.000.000 δραχμές σε ασφαλιστή προκειμένου εκείνος να προχωρήσει σε επενδύσεις με εταιρείες που συνεργαζόταν , έτσι ώστε να εξασφαλίσει υψηλές αποδόσεις.

Ωστόσο, το έτος 1999 οπότε και έληξε η ημερομηνία επιστροφής των χρημάτων, ο Μπατίστα βάσει των συμφωνηθέντων θα εισέπραττε το κεφάλαιο που είχε παραχωρήσει (σ.σ. 85.000.000 δραχμές) μαζί με τα κέρδη.

Παρόλα αυτά, ο ίδιος ασφαλιστής τον έπεισε να του χορηγήσει νέα εντολή διαχείρισης, σε μια περίοδο ανόδου του χρηματιστηριακού δείκτη.

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 1999 ο ποδοσφαιριστής είχε αιτηθεί τη ρευστοποίηση αμοιβαίων κεφαλαίων με τον ασφαλιστή να τον πείθει και πάλι για νέα επένδυση παρέχοντάς του μάλιστα μεταχρονολογημένη ισόποση επιταγή ύψους 155.000.000 δραχμών με ημερομηνία 31/3/2000.

Ο χρόνος πέρασε και ήρθε η στιγμή για τον Μπατίστα να εξαργυρώσει την επιταγή. Ήταν τότε που προς μεγάλη του έκπληξη ενημερώθηκε ότι ο ασφαλιστής είχε εξαφανιστεί έχοντας μάλιστα λάβει ιλιγγιώδη ποσά που ξεπερνούσαν τις 5.000.000.000 δραχμές.

Η υπόθεση αναβίωσε τη Δευτέρα στον Άρειο Πάγο. Η προσφυγή αφορά στην αναίρεση απόφασης του Εφετείου το οποίο είχε απορρίψει την αγωγή του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή για επιστροφή των χρημάτων του.

Στο σκεπτικό της δικαστικής απόφασης σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα αναφερόταν ότι ο πρώην ποδοσφαιριστής όφειλε να γνωρίζει την κατάχρηση καθώς ο αντίδικός του ακολουθούσε παράνομη διαδικασία αγοράς αμοιβαίων κεφαλαίων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*