Π. Μοσκοβισί: Οι προκλήσεις της ελληνικής οικονομίας

της Ελενας Ερμείδου

Τέσσερις βασικές προκλήσεις καλείται να αντιμετωπίσει η Ελλάδα σύμφωνα τον  Ευρωπαίο  Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Φορολογίας και Τελωνείων Πιερ Μοσκοβισί και τα όσα τόνισε στο δείπνο Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου το οποίο πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Groupama Ασφαλιστικής.

Την ανάγκη αύξησης των επενδύσεων στις οποίες θα συνδράμουν και οι ιδιωτικοποιήσεις που πρέπει να γίνουν και θα βοηθήσουν στην δημιουργία νέων επενδύσεων και αυτόματα στην μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

Την ανάγκη ανόρθωσης του τραπεζικού συστήματος, καθώς δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς πιστώσεις.

Την ανάγκη εκσυγχρονισμού της δημόσιας Διοίκησης αλλά και την μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη.

Ο Επίτροπος αναφέρθηκε επίσης στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Με αφορμή την επίσκεψη του κ. Μοσκοβίσι στην Αθήνα, η Groupama Ασφαλιστική συμμετείχε ως χορηγός στην εκδήλωση, τιμώντας τον Γάλλο πολιτικό ο οποίος, στο πλαίσιο των θεσμικών του ρόλων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, συνεισέφερε θετικά στην αποκλιμάκωση της ελληνικής κρίσης και στη διαδικασία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Την Groupama Ασφαλιστική εκπροσώπησαν ο Γενικός Διευθυντής κ. Χρήστος Κάτσιος, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Laurent Thuillier,  καθώς και άλλα στελέχη της εταιρείας.

Η δράση αυτή, εκ μέρους της εταιρείας, αποτελεί ένα ακόμα δείγμα έμπρακτης στήριξης του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου, με στόχο την ανάδειξη της διαχρονικής παρουσίας γαλλικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, αλλά και των παραδοσιακά ισχυρών δεσμών που ενώνουν τις δύο χώρες.

H Groupama Ασφαλιστική θα συνεχίσει να στηρίζει την αποστολή και το έργο του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου και να συμμετέχει, ως ενεργό μέλος του, σε πρωτοβουλίες που άπτονται του ευρύτερου δημοσίου ενδιαφέροντος και ενισχύουν περαιτέρω τις σχέσεις των δύο χωρών, Ελλάδας και Γαλλίας.

.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*