Τέσσερις μύθοι για την ασφάλεια ζωής

Η ασφάλεια ζωής αποτελεί ένα προϊόν παρεξηγημένο. Αυτό συμβαίνει διότι αυτού του είδους η ασφάλεια παραπέμπει σε άλλα ευαίσθητα θέματα που οι περισσότεροι πολίτες δεν επιθυμούν να συζητούν.

Ωστόσο ο «στρουθοκαμηλισμός» δεν αποτελεί λύση, όταν σχεδιάζετε το οικονομικό σας μέλλον. Είναι δυνατόν να σας συμβεί κάτι μη αναμενόμενο και η ασφάλεια ζωής αποτελεί μια σημαντική βοήθεια για την οικογένειά σας.

Οι ειδικοί έχουν «εντοπίσει» τέσσερις βασικούς μύθους που αποτρέπουν τους ανθρώπους από το να υπογράψουν ένα συμβόλαιο ζωής.

1. Η ασφάλεια ζωής είναι εξαιρετικά δαπανηρή

Aυτός ενδεχομένως είναι ένας από τους πιο διαδεδομένους μύθους. Πολλοί είναι εκείνοι που είναι πεπεισμένοι πως όλα τα συμβόλαια είναι πολύ ακριβά, χωρίς καν να έχουν κάνει την έρευνά τους. Στην πραγματικότητα οι καταναλωτές πολύ συχνά υπερεκτιμούν το κόστος κατά 200%.

Ωστόσο η αλήθεια απέχει κατά πολύ από αυτή την υπόθεση. Το κόστος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως το είδος του συμβολαίου και η εταιρεία που το προσφέρει, , ωστόσο υπάρχουν αμέτρητα προϊόντα στην αγορά που εξυπηρετούν τους καταναλωτές με γνώμονα τον προϋπολογισμό τους.

2. «Είμαι πολύ νέος και δεν χρειάζομαι ασφάλεια ζωής»

Πολύ συχνά οι άνθρωποι σκέπτονται να προχωρήσουν σε ασφάλεια ζωής κατά τη συνταξιοδότησή τους έτσι ώστε «να αφήσουν κάτι πίσω» στην οικογένειά τους. Αυτό καταδεικνύει πως ο σκοπός ύπαρξης της ασφάλειας ζωής έχει παρερμηνευθεί.

Ένα συμβόλαιο μπορεί να καλύψει την απώλεια εισοδήματος όταν κάποιος δεν δύναται να το καλύψει για την οικογένειά του. Είναι ουσιαστικά ασφάλιση κατά των χειρότερων σεναρίων, όπως ένας απρόσμενος θάνατος ή η διάγνωση μιας ασθένειας στο τελικό στάδιο.

Το ποσό από τις παροχές μιας τέτοιου είδους ασφάλειας μπορεί να καλύψει μια υποθήκη, τους λογαριασμούς των νοικοκυριών ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να χρειαστεί η οικογένειά σας. Για τον λόγο αυτό, είναι μείζονος σημασίας για τους νέους ενήλικες να έχουν ασφάλιση ζωής, ειδικά εάν έχουν μεγάλα χρέη ή συγγενείς που βασίζονται σε εκείνους για οικονομική υποστήριξη.

3. Δεν είμαι επαρκώς υγιής

Συχνά οι ασφαλιστές χρησιμοποιούν το ιατρικό ιστορικό των εν δυνάμει πελατών τους προκειμένου να εξακριβώσουν αν μπορούν να τους προσφέρουν κάποιο συμβόλαιο. Σε κάποιες περιπτώσεις οι αιτήσεις των καταναλωτών απορρίπτονται λόγω κακού ιατρικού ιστορικού. Παρόλο που στο παρελθόν μπορεί να έχετε απορριφθεί αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αδύνατο να καλυφθείτε.

Συγκεκριμένα προβλήματα υγείας μπορεί να αποκλείουν τη σύναψη κάποιων συμβολαίων, όχι όμως όλων. Υπάρχουν προγράμματα που περιλαμβάνουν εξαιρέσεις για θέματα που αφορούν την υγεία, επομένως είναι σημαντικό να διαβάσετε προσεκτικά τη διατύπωση, για να βεβαιωθείτε ότι ικανοποιεί τις ανάγκες σας.

4. Είναι δύσκολο να καταλάβω τους όρους

Ακόμη και εάν είστε έτοιμοι να υπογράψετε ένα συμβόλαιο, το να βρείτε το σωστό πρόγραμμα για εσάς μπορεί να σας φανεί εγχείρημα εξαιρετικά δύσκολο.

Η νομική ορολογία μπορεί να σας μπερδέψει και να καταστήσει δύσκολή την κατανόηση ενός συμβολαίου ή τη σύγκριση με άλλα.

Πολλές ασφαλιστικές εταιρείες μπορεί να χρησιμοποιούν ακόμη δυσνόητους όρους ωστόσο άλλες πλέον ανταποκρίνονται στα αιτήματα των πελατών τους περί απλοποίησης της ορολογίας. Άλλες, χρησιμοποιώντας τα social media και το blogging προκειμένου να βοηθήσουν το καταναλωτικό κοινό ξεκαθαρίζοντας τις όποιες παρανοήσεις.

Η ασφάλεια ζωής είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την εξασφάλιση του μέλλοντος των ανθρώπων που σας περιβάλλουν. Γνωρίζοντας ποια προϊόντα είναι διαθέσιμα για εσάς, για ποιον λόγο μπορεί να χρειαστείτε ένα συμβόλαιο και υπό ποιους όρους, μπορεί να κάνει τη διαφορά για τα πρόσωπα που αγαπάτε.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*