Brexit

Ταξιδιωτική ασφάλιση: «Καμπανάκι» στους Βρετανούς λόγω Brexit

Την προσοχή των Βρετανών πολιτών εφιστούν οι ασφαλιστές όσον αφορά στο ζήτημα της ταξιδιωτικής τους ασφάλισης, στη μετα-Brexit εποχή.

Μπορεί η ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων στο Λονδίνο να μην είχε τα επιθυμητά για την κυβέρνηση Μέι αποτελέσματα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι το σενάριο Brexit απομακρύνεται από το πολιτικό προσκήνιο της χώρας.

Για τον λόγο αυτό, οι ασφαλιστές προειδοποιούν τους μελλοντικούς τουρίστες, οι οποίοι ήδη από τώρα κλείνουν πακέτα διακοπών για το καλοκαίρι, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ειδικοί ερευνητές από την ιστοσελίδα GoCompare συνιστούν στους Βρετανούς πολίτες να μεριμνήσουν από τώρα για την ταξιδιωτική τους ασφάλιση έτσι ώστε να είναι σίγουροι πως οι όροι που συμφωνούν όταν κλείνουν τα πακέτα διακοπών τους να είναι οι ίδιοι, είτε το Brexit ανασταλεί είτε όχι.

«Οι οικογένειες ξοδεύουν αρκετές χιλιάδες λίρες για τις καλοκαιρινές τους διακοπές και εκατοντάδες χιλιάδες παραθεριστές κινδυνεύουν να χάσουν αφήνοντας την ταξιδιωτική ασφάλισή τους την τελευταία στιγμή», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Matthew Sanders, εκπρόσωπος της ταξιδιωτικής ασφάλισης στο GoCompare.

Και προσθέτει:

«Η επιπρόσθετη αβεβαιότητα που προκαλεί το Brexit φέτος, και μάλιστα σε περίπτωση που αυτό συμβεί χωρίς συμφωνία, θα πρέπει να μας κάνει να εστιάσουμε στην προστασία μας. Η περίπτωση ακύρωσης των διακοπών είναι ήδη μια πολύ άσχημη κατάσταση, αλλά τουλάχιστον εάν είστε καλυμμένοι από μια αξιοπρεπή πολιτική ασφάλισης ταξιδιών, μπορείτε να ζητήσετε και να κάνετε το ταξίδι σας μια άλλη φορά».

Καταλήγοντας ο Sanders δίνει έμφαση στο γεγονός ότι low cost ταξιδιωτικές ασφάλειες δεν περιλαμβάνουν κάλυψη ακύρωσης και είναι σημαντικό να υπάρχει έλεγχος.

Διαβάστε επίσης:

Brexit: «Σε αναμμένα κάρβουνα» η ευρωπαϊκή αγορά φαρμάκου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*