Turkey High Resolution Insurance Concept

Έρευνα PwC-CBI: Ο ασφαλιστικός κλάδος γνωρίζει άνθιση παρά το γενικότερο αρνητικό κλίμα

Ο κλάδος της ασφάλισης την τελευταία περίοδο γνωρίζει άνθιση, όπως καταδεικνύει η τελευταία έρευνα που διεξήγαγαν η PwC σε συνεργασία με τον βρετανικό οργανισμό CBI.

Την ώρα που άλλοι τομείς της οικονομικής δραστηριότητας έχουν περιέλθει σε περιδίνηση, σύμφωνα με τα στοιχεία του τελευταίου τριμήνου του 2018, η τριμηνιαία έρευνα καταδεικνύει ένα εντελώς διαφορετικό κλίμα για την ασφάλιση.

«Το αίσθημα απογοήτευσης ανάμεσα σε τραπεζίτες, μάνατζερ και οικοδομικές εταιρείες ήταν αρκετά διευρυμένο» την εν λόγω περίοδο, τονίζεται στην 20σελιδη μελέτη των CBI/PwC. «Στον αντίποδα, αίσθημα ευφορίας επικράτησε στους ασφαλιστές ζωής και τους ασφαλιστικούς μεσίτες ενώ παρέμεινε σταθερό στον ευρύτερο τομέα της ασφάλισης» επισημαίνεται.

«Ο συνολικός όγκος των επιχειρήσεων μειώθηκε κατά τους τρεις τελευταίους μήνες του 2018. Πρόκειται για την ασθενέστερη επίδοση από τον Σεπτέμβριο του 2013. Παρόλα αυτά, δεν είναι εμφανείς οι αποκλίσεις ανάμεσα στους επιμέρους τομείς, ενώ ο όγκος και των τριών υποτομέων ασφάλισης καλύπτεται από την ασθενή επίδοση στους κλάδους του δανεισμού και των επενδύσεων» αναφέρουν μεταξύ άλλων οι PwC και o CBI.

«Οι νέοι κίνδυνοι και οι νέες απαιτήσεις δημιουργούν νέες ευκαιρίες» σχολίασε σχετικά ο επικεφαλής οικονομολόγος του CBI Rain Newton-Smith.

«Πιο συγκεκριμένα οι ασφαλιστές γνωρίζουν μια περίοδο ευφορίας, και ειδικότερα εκείνοι που απασχολούνται σε τομείς όπως η διαχείριση περιουσιακών στοιχείων – πέραν των παραδοσιακών χαρτοφυλακίων τους» πρόσθεσε ο οικονομολόγος.

Από τις συνολικά 84 εταιρείες που συμμετείχαν στην έρευνα, οι 11 προέρχονταν από τον κλάδο της γενικής ασφάλισης, τέσσερις από τις ασφάλειες ζωής και 14 από την ασφάλιση ακινήτων.

Διαβάστε επίσης:

Ασφάλιση Ευθύνης Στελεχών: Στην Ελλάδα 1 στις 4 επιχειρήσεις την έχει αγοράσει και ζητείται μεγαλύτερη αύξηση των ορίων κάλυψης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*