Γ. Στουρνάρας: Η κυβέρνηση να επισπεύσει τα σχέδια για την μείωση των NPEs

Σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση να επισπεύσει την προώθηση των δύο σχεδίων μείωσης των NPEs – σχέδιο των ΤΧΣ/υπουργείου Οικονομικών και το σχέδιο της Τράπεζας της Ελλάδας – έστειλε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Γιάννης Στουρνάρας.

 

Μιλώντας στο πλαίσιο της εκδήλωσης της Τρ. Πειραιώς (παρουσίαση Αρχών Υπεύθυνης Τραπεζικής)τόνισε ότι την επιτακτική ανάγκη να προωθηθεί ταχύτατα το σχέδιο μείωσης των κόκκινων δανείων, εκτιμώντας ότι θα μπορούσε να τεθεί σε λειτουργία το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και εν συνεχεία αυτό της Τραπέζης της Ελλάδος.

ΣΉΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΎΡΙΟ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΉΣ ΤΗΣ ΤΡΆΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΆΖΕΙ ΤΟ ΣΧΈΔΙΟ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΈΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΊ ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΌ ΚΕΦΆΛΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΏΝ ΤΡΑΠΕΖΏΝ

Ωστόσο, δεν παρέλειψε το γεγονός πως η εκκρεμότητα αυτή φέρνει ανησυχία στις αγορές με αποτέλεσμα να προκαλείται έντονη αστάθεια και μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές των τραπεζικών μετοχών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στάθηκε στο θετικό πρόσημο που χαρακτηρίζει το Κυπριακό μοντέλο, επιδότησης της δόσης, με στόχο την ελάφρυνση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών τα οποία αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Όπως διευκρίνισε, και τα δύο σχέδια, είναι αναγκαίο να εγκριθούν από την Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πηγή: Banks.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*