Πώς μπορεί να πωληθεί η Εθνική Ασφαλιστική

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ πιέζει, οι προσφορές πηγαίνουν και έρχονται, τίποτα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα με την Εθνική Ασφαλιστική, αλλά τα σενάρια ανοικτά και πολλά.

της Ελενας Ερμείδου

Η πώληση ήταν δύσκολο να ολοκληρωθεί με τις Fosun, Exin, Gongbao καθώς οι οικονομικές τους προσφορές ήταν ελλιπείς με αποτέλεσμα να χαθεί χρόνος . Για τους περισσότερους ήταν γνωστό.

Ο τρόπος διαχείρισης της Εθνικής Ασφαλιστικής έχει δημιουργήσει δύο απόψεις. Η μία άποψη λέει ότι Ασφαλιστική πρέπει να πωληθεί με υψηλό τίμημα αλλά είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί ο ενδιαφερόμενος και άλλη ότι όσο περνάει ο καιρός η αξία της φθίνει, συνεπώς και δύσκολα να επιτευχθεί η πώληση της.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της αγοράς που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, μιλώντας στο IW βάζει στο τραπέζι μία διαφορετική άποψη τονίζοντας ότι η Εθνική Ασφαλιστική θα μπορούσε πιο εύκολα να πωληθεί σε κομμάτια, αναφερόμενος είτε στους επιμέρους κλάδους, είτε στις μεγάλες Επιθεωρήσεις.

Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν τα κοινοπρακτικά σχήματα, αντί ενός μεμονωμένου αγοραστή, όπως αυτό που ακούστηκε με την Hannover Re (I3CP Acquisition Co). Ωστόσο σε συνομιλία που είχε δύο ημέρες πριν το IW, με τον επικεφαλής εταιρικής επικοινωνίας της Hannover Re και Σχέσεων με τα Μέσα Ενημέρωσης,  για μία ακόμα φορά δεν επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον της αντασφαλιστικής για την Εθνική Ασφαλιστική („Hannover Re is currently not contemplating to acquire a shareholding in Ethniki Insurance.”).

Μία ακόμα μερίδα υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να πωλήσει την Εθνική Ασφαλιστική για πολιτικούς λόγους και θα επιχειρήσει να την βάλει στο Χ.Α., αν και πάρα πολύ δύσκολο.

Ενώ, τέλος υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι Αμερικάνοι δεν θα άφηναν εύκολα να πάει η Εθνική Ασφαλιστική σε Κινέζους ή Ευρωπαίους, βλέποντας την Fairfax στον ορίζοντα

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*