Αναβάθμιση της Talanx δια χειρός ΑΜ Best

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Αναβαθμίζεται σε Α+ η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα του γερμανικού (αντ)ασφαλιστικού ομίλου Talanx, ενώ η αξιολόγηση χρηματοοικονομικής ισχύος (Financial Strength Rating-FSR) παραμένει στο Α, ανακοίνωσε η AM Best.

Όπως διευκρίνισε ο εξειδικευμένος οίκος αξιολόγησης, προχώρησε σε επανεξέταση των βαθμολογιών της Talanx AG, αφότου ο όμιλος έλαβε άδεια για παροχή αντασφαλιστικών υπηρεσιών από την γερμανική εποπτική αρχή Bafin, η οποία ενεργοποιείται από τις αρχές του τρέχοντος έτους. Υπενθυμίζεται ότι υπό την «ομπρέλα» της Talanx βρίσκεται η ασφαλιστική HDI και η αντασφαλιστική Hannover Re.

Στο πλαίσιο της ίδιας επανεξέτασης, αναβαθμίστηκε η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της μονάδας του Λουξεμβούργου Talanx Finanz σε Α, ενώ παρέμειναν αμετάβλητες οι βαθμολογίες της ιρλανδικής μονάδας Talanx Re.

Σύμφωνα με την AM Best, οι κινήσεις αυτές αντανακλούν την «στρατηγική σημασία» της Talanx AG και της Talanx Re για την HDI. Οι βαθμολογίες αντανακλούν τον πολύ ισχυρό ισολογισμό του ομίλου, καθώς και τις εύρωστες λειτουργικές του επιδόσεις, το  ευνοϊκό επιχειρησιακό του  προφίλ και την αποτελεσματική διοίκηση. 

Το ότι η Talanx AG θα μπορεί στο εξής να παρέχει αντασφαλιστικές υπηρεσίες τη μετατρέπει από «εταιρεία χαρτοφυλακίου» (holding company) σε «επιχειρησιακή οντότητα χαρτοφυλακίου» (operating holding entity) που θα επιτρέψει στον όμιλο να εφαρμόσει το νέο του επιχειρησιακό μοντέλο, τονίζει η AM Best. “Ο διευρυμένος της ρόλος ως «εσωτερικής αντασφαλιστικής» θα διευρύνει τις πηγές εσόδων της Talanx AG, βελτιώνοντας περαιτέρω την χρηματοοικονομική της ευελιξία και την ικανότητά της να εξυπηρετεί τις τρέχουσες και μελλοντικές υποχρεώσεις της».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*