ΑΣΕΠ, γιατροί, νοσηλευτές

«Πήραν πίσω» τις προσλήψεις των επικουρικών!

Αναστάτωση έχει προκαλέσει η αιφνιδιαστική αναστολή έκδοσης της πολυαναμενόμενης προκήρυξης 11Κ/2018, η οποία αφορά στην πρόσληψη 1.116 θέσεων τακτικού προσωπικού σε φορείς του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με το ΑΣΕΠ, η απόφαση ελήφθη μετά από αίτημα του Υπουργείου Υγείας κι έχει προσωρινό χαρακτήρα. Ο λόγος για τον οποίο «πάγωσε» η διαδικασία παραμένει, όμως, αδιευκρίνιστος. Επιπλέον, δεν ορίζεται ούτε κατά προσέγγιση ο χρόνος στον οποίο θα επανέλθει.

Βεβαίως, το ΑΣΕΠ παραδοσιακά εκδίδει λακωνικές ανακοινώσεις και παραπέμπει για τα περαιτέρω σε αποφάσεις των αρμόδιων υπουργείων. Το ίδιο έκανε και σε αυτή την περίπτωση, με τη διαφορά ότι το αίτημα στο οποίο αναφέρεται δεν έχει δημοσιοποιηθεί από την Αριστοτέλους.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΕΔΗΝ είχε προβεί προ ημερών σε αποκαλύψεις σε ό,τι αφορά τη μοριοδότηση των υπηρετούντων νοσηλευτών και λοιπών επικουρικών εργαζομένων. Η πολιτική ηγεσία, ωστόσο, δεν έχει προβεί σε κάποια δήλωση ή ανακοίνωση για το θέμα, με την οποία να δεσμεύεται για αυξημένη μοριοδότηση της εμπειρίας για όλους τους υπηρετούντες επικουρικούς, κατά την επανέκδοση της προκήρυξης.

Για τους συνδικαλιστές είναι σαφές ότι πρόκειται για ένα ακόμη ψηφοθηρικό παιχνίδι της κυβέρνησης, καθώς 1.000 επικουρικοί νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό βρίσκονται στην «πόρτα της εξόδου» των Νοσοκομείων αναμένοντας από μέρα σε μέρα να λήξουν οι συμβάσεις τους.

«Μαγειρεύουν προκήρυξη η οποία θα καλύπτει με την αυξημένη μοριοδότηση της εμπειρίας ένα μικρό μέρος των υπηρετούντων και για τις υπόλοιπες θέσεις θέλουν να καλλιεργούν ελπίδα πρόσληψης σε χιλιάδες υποψηφίους ενόψει των εθνικών εκλογών« σχολιάζει η ΠΟΕΔΗΝ. Εξάλλου, προσθέτει, απαιτείται πια νέα νομοθετική ρύθμιση για την έκδοση της προκήρυξης εφόσον παρήλθε η προθεσμία της.

«Οι Υπουργοί Υγείας γνωρίζουν τις θέσεις που καλύπτουν οι επικουρικοί εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία. Γιατί δεν προκηρύσσουν άμεσα με την αυξημένη μοριοδότηση της εμπειρίας τις αντίστοιχες θέσεις ανά φορέα;» αναρωτιέται σχετικά και καλεί τον κλάδο σε αγωνιστική εγρήγορση, διοργανώνοντας παναττική στάση εργασίας (10-3) την Πέμπτη 3/1 και συγκέντρωση στις 10 το πρωί μπροστά από το Υπουργείο Υγείας.

σάρωση0010

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*