Γραφείο για τη Κίνα ανοίγει η Marsh στο Ντουμπάι

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Γραφείο για την Κίνα άνοιξε στο Ντουμπάι ο πολυεθνικός κολοσσός των μεσιτών ασφαλίσεων Marsh με σκοπό να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιουργεί η σύσφιξη των εμπορικών δεσμών μεταξύ Κίνας, Μέσης Ανατολής και Αφρικής.

Η Marsh γίνεται έτσι ο τελευταίος «κρίκος» στην αλυσίδα των πολυεθνικών εταιρειών που ιδρύουν ειδικό γραφείο για την Κίνα από το Ντουμπάι, καθώς το Εμιράτο λειτουργεί ως κόμβος για τις τοπικές business που συνδέονται με την κινεζική πρωτοβουλία Belt and Road. Αντίστοιχα κινεζικά desks έχουν ανοίξει στο Ντουμπάι και οι τράπεζες Citigroup, HSBC και Standard Chartered.

Όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο Χρήστος Αδαμαντιάδης, επικεφαλής της Marsh για τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, η εταιρεία έχει ήδη «κλείσει» deals που σχετίζονται με έργα υποδομής από τότε που άνοιξε το κινεζικό desk το καλοκαίρι.

«Η ανάπτυξη είναι ραγδαία, αλλά ξεκινά από χαμηλή βάση», είπε. «Παρατηρείται ήδη κίνηση…Εχουμε βρει κάποια projects στην Αφρική, αλλά δεν περιοριζόμαστε εκεί. Υπάρχουν κινεζικές επενδύσεις και στη Μέση Ανατολή. Εστιάζουμε στην Κίνα και στους εργολάβους από τη χώρα».

Η Αφρική και η Μέση Ανατολή αποτελούν σημαντικό μέρος της πρωτοβουλίας Belt and Road του Κινέζου προέδρου Xi Jinping, ένα σχέδιο ύψους 126 δισ. δολαρίων  για την ενίσχυση των υποδομών που συνδέουν από γης και θαλάσσης την Κίνα με τη Νοτιοανατολική και Κεντρική Ασία, την Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και την Αφρική.

O κ. Αδαμαντιάδης δήλωσε ακόμα ότι ελπίζει ότι εντός του 2019 η Marsh θα αποκτήσει άδεια για παροχή μεσιτικών υπηρεσιών στο Ιράκ, όπου οι ανάγκες ανοικοδόμησης είναι μεγάλες μετά τον τετραετή πόλεμο εναντίον του ISIS.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*