Τι μαθαίνουμε για την Qudos και τις αποζημιώσεις

Στις 20 Δεκεμβρίου 2018, μετά από παράκληση της Δανέζικης Εποπτικής Αρχής, το Ανώτατο Δικαστήριο Ναυτιλίας και Εμπορίου ανακοίνωσε την εθελούσια χρεοκοπία (frivillig likvidation ) της  Qudos Insurance A/S. H Εποπτική Αρχής της Δανίας απεφάνθη χρεοκοπία καθώς βάσει των νέων στοιχείων που εδόθησαν, η Qudos χαρακτηρίστηκε ως αφερέγγυα.

της Ελενας Ερμείδου

Οι κάτοχοι συμβολαίων μπορούν να ακυρώσουν τα συμβόλαια τους, εάν το επιθυμούν. Οι πολιτικές θα ακυρωθούν τρεις μήνες μετά την ανακοίνωση της πτώχευσης.

Η Δανέζικη Εποπτική Αρχή συστήνει τους κατόχους των συμβολαίων να ακυρώσουν τα συμβόλαια που έχουν με την Qudos και να αγοράσουν νέα συμβόλαια, αν είναι δυνατόν. Αυτό γιατί η Qudos πτώχευσε και για τους κατόχους των συμβολαίων που καλύπτονται από το Δανέζικο Εγγυητικό Ταμείο για τις Γενικές Ασφάλειες θα χρειαστεί να περάσουν μεγάλο χρονικό διάστημα για να αποζημιωθούν, αλλά και πάλι θα εισπράξουν ένας μέρος. Για τους κατόχους  των συμβολαίων που δεν καλύπτονται από το Εγγυητικό Ταμείο θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να καταφέρουν να πάρουν κάποιες επιστροφές. Οι επιστροφές αυτές θα υπολογιστούν βάσει της διάρκειας της χρονικής περιόδου που οι συμβασιούχοι δεν καλύπτονταν λόγω της χρεωκοπίας.

Με την αναγγελία της χρεοκοπίας αφαιρείται από τους ασφαλισμένους κάθε δικαίωμα  για αξιώσεις από την Qudos Insurance A/S. Οι κάτοχοι των συμβολαίων θα πρέπει να υποβάλλουν τις αξιώσεις στο Δανέζικο Εγγυητικό Ταμείο για τα συμβόλαια που δεν ανήκουν στο κλάδο ζωής υπό την έννοια ότι έχουν το δικαίωμα αυτής της κάλυψης. Διαφορετικά, οι κάτοχοι των συμβολαίων θα πρέπει να υποβάλλουν τις αξιώσεις τους στην χρεοκοπημένη Qudos Insurance A/S.

Περισσότερες πληροφορίες:

www.qudosinsurance.dk

http://www.skadesgarantifonden.dk/Sider/Forside.aspx

Στην Ελλάδα, την Ελεύθερας Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ), την εκπροσωπεί η Qudos Ελλάς ΕΠΕ:

Περισσότερες πληροφορίες:

(τηλ. 216-4004150, fax 216-4004198, e-mail: contact@qudos.gr).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*