mde

Υδρόγειος Ασφαλιστική: Στηρίζει τις δράσεις Merry STREETmas της Emfasis Foundation

Χριστούγεννα στο δρόμο…αδιανόητο για τους περισσότερους από εμάς, αλλά πραγματικότητα για πολλούς συνανθρώπους μας.

Φέτος τα Χριστούγεννα, η Υδρόγειος Ασφαλιστική στηρίζει την Emfasis Foundation, Aστική Mη Kερδοσκοπική Eταιρεία, στην υλοποίηση του προγράμματος  «Merry STREETmas – Χριστούγεννα στο Δρόμο».

Στο πλαίσιο αυτό, η Υδρόγειος Ασφαλιστική προσέφερε δωροεπιταγές, τρόφιμα, γλυκά και άλλα βασικά είδη για τις ανάγκες του προγράμματος, το οποίο  ξεδιπλώνεται καθημερινά στους δρόμους της Αθήνας, παρέχοντας βοήθεια και ανακούφιση σε άτομα και οικογένειες που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχιας, σε κατάσταση δρόμου ή επικείμενης αστεγίας. Η εταιρεία παρέχει επίσης δωρεάν ασφάλιση στα οχήματα – κινητές μονάδες στήριξης της Emfasis.

Παράλληλα, εργαζόμενοι της Υδρογείου Ασφαλιστικής συμμετείχαν ως εθελοντές σε μία ειδική δράση δρόμου, στις γειτονιές της Αθήνας, σε συνεργασία με την ομάδα της Emfasis. «Όλα αυτά που εμείς θεωρούμε δεδομένα δυστυχώς  για κάποιους ανθρώπους δεν είναι, για κάποιους το σπίτι τους είναι ένα παγκάκι και ένα πεζοδρόμιο. Η συμμετοχή στην εθελοντική δράση μας έκανε να αναθεωρήσουμε πολλά από τα θέλω μας  και να προβληματιστούμε. Ακόμα και ένα χαμόγελο, ένα ποτήρι τσάι και μια ερώτηση, αν είσαι καλά ή αν χρειάζεσαι κάτι,  μπορεί να κάνει την διαφορά», είπαν οι εθελοντές της Υδρογείου Ασφαλιστικής, περιγράφοντας την εμπειρία τους.

Η Emfasis Foundation, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, ιδρύθηκε για να δώσει άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις στις συνολικές ανάγκες ευάλωτων και κοινωνικά αποκλεισμένων συνανθρώπων μας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Λειτουργεί σύμφωνα με την εφαρμογή των αρχών του Social Street Work (Εργασία στο Δρόμο) και μέσω του δικτύου εθελοντών της δίνει καθημερινά το παρόν στους δρόμους της Αθήνας παρέχοντας ανθρωπιστική, συμβουλευτική και οικογενειακή στήριξη. H Emfasis Foundation είναι μια πρωτοβουλία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που στηρίζεται σε οικονομικές εισφορές και δωρεές ιδιωτών για την εκπλήρωση των προγραμμάτων της.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*