Ραμπάτ, C-SUITE ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Ο Πρόεδρος της ΕΑΣΕ και Διευθύνων Σύμβουλος της XEROX HELLAS κος Βασίλης Ραμπάτ

Με θέμα την Επιτυχία η 1η Ημερίδα C-Suite Διαδρομές της ΕΑΣΕ

Ξεκίνησε με ιδιαίτερη επιτυχία η νέα πρωτοβουλία της ΕΑΣΕ C-Suite Διαδρομές, που στόχο έχει να αποτελέσει σημείο συνάντησης και διεξαγωγής γόνιμου διαλόγου για την Ανώτατη Ηγεσία.

Στην πρώτη εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Μέγαρο Μουσικής με γενικό θέμα: «Η επιτυχία έτσι κι αλλιώς» έδωσαν το παρών περίπου 200 στελέχη, τα οποία είχαν την ευκαιρία να αναλύσουν το φαινόμενο της επιτυχίας, ανταλλάσσοντας απόψεις με επιστήμονες, υψηλόβαθμα στελέχη ελληνικών και πολυεθνικών εταιριών και επιχειρηματίες.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΕΑΣΕ και Διευθύνων Σύμβουλος της XEROX HELLAS κος Βασίλης Ραμπάτ: «Η Ημερίδα C-Suites της ΕΑΣΕ διοργανώθηκε με σκοπό να αποτελέσει το σημείο αναφοράς για τα θέματα που απασχολούν τα στελέχη της Ανώτατης Ηγεσίας στην Ελλάδα του σήμερα. Η πάγια θέση μας ως ΕΑΣΕ είναι να στηρίζουμε την Ανώτατη Ηγεσία, προσφέροντας απαντήσεις σε καίρια ζητήματα της καθημερινότητας ενός στελέχους. Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μία μετεξέλιξη της παλιότερης Ημερίδας Γενικού Διευθυντή, εστιάζοντας πλέον όχι μόνο στα οικονομικά, αλλά σε όλες τις εκφάνσεις του σύγχρονου Management».

Λάμπρου, C-SUITE ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Η κα Μαρίκα Λάμπρου, Αντιπρόεδρος της ΕΑΣΕ, Managing Director της ΚΑΥΚΑΣ

Η κα Μαρίκα Λάμπρου, Αντιπρόεδρος της ΕΑΣΕ, Managing Director της ΚΑΥΚΑΣ και Επικεφαλής της Ομάδας Οργάνωσης της εκδήλωσης, μιλώντας για την πρώτη C-Suite διαδρομή, δήλωσε: «Ήταν μια εξαιρετικά επιτυχημένη εκδήλωση με βάθος ανάλυσης και εύρος θεματολογίας, η οποία έδωσε τροφή για σκέψη σε στελέχη (αλλά και επιχειρηματίες) σηματοδοτώντας μια νέα εποχή παρέμβασης της ΕΑΣΕ στα επιχειρηματικά δρώμενα της χώρας! Επρόκειτο για μια αυθεντική προσέγγιση με στοιχεία disruptive κατάδυσης σε όλες τις όψεις της επαγγελματικής επιτυχίας!».

Στο πλαίσιο της Ημερίδας έλαβαν χώρα και άλλες ενδιαφέρουσες συζητήσεις, καλύπτοντας σφαιρικά την καθημερινότητα της Ανώτατης Ηγεσίας όπως η ψυχολογική διαχείριση της επιτυχίας, η ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, το υπάρχον πλαίσιο Εταιρικής Διακυβέρνησης στην Ελλάδα, η συνεργασία στελεχών διαφορετικών γενιών και η επιχειρηματικότητα σε έναν VUCA (Volatile Uncertain Complex Ambiguous) κόσμο.

Την εκδήλωση υποστήριξαν ως κύριοι Χορηγοί οι εταιρίες Adecco, Edenred και Xerox, Χορηγός η PwC, Υποστηρικτές οι εταιρίες Avin, Interasco και Strategy Technics. Χορηγός Ταχυμεταφορών ήταν η Speedex και Χορηγός Επικοινωνίας η JNL.

Αναλυτικότερα, στην Ημερίδα παρουσιάστηκαν οι εξής θεματικές:

– Με τι μοιάζει η επιτυχία…με τα μάτια του CEO: Ποια είναι η διαδρομή προς την επιτυχία; Υπάρχει πάντα κοινή αντίληψη περί επιτυχίας μέσα σε μια επιχείρηση και μεταξύ στελεχών και επιχειρηματιών; Ο κος Άγγελος Μοχλούλης, Διευθύνων Σύμβουλος, PIERALISI, παρουσίασε με χιουμοριστικό ύφος μια πρωτότυπη προσέγγιση στον ορισμό της επιτυχίας… με τα μάτια του CEO.

– Με τι μοιάζει η επιτυχία… με τα μάτια των ειδικών; Ο κος Στέλιος Στυλιανίδης, Καθηγητής Κοινωνικής Ψυχιατρικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, υποστήριξε ότι η εναρμόνιση των αντικειμενικών και υποκειμενικών κριτηρίων είναι το κλειδί για την πραγματική επιτυχία, με βάση τον αναστοχασμό και την αυτογνωσία. Ο ισορροπημένος άνθρωπος ξέρει τι κάνει, πώς και πόσο καλά το κάνει, πού πηγαίνει, αντιμετωπίζει φιλόδοξες προκλήσεις πάντα με βάση την αρχή της πραγματικότητας, με όλες του τις δυνάμεις και απαλλαγμένος από περισπασμούς. Στη συνέχεια ο κος Ηλίας Γαληνός, People Development Consultant / Coach, Human Resources Planning παρουσίασε πως σε έναν κόσμο μεγάλης και ραγδαία αυξανόμενης πολυπλοκότητας, συχνά υιοθετούμε έναν αριθμογενή και μονοσήμαντο ορισμό της επιτυχίας αλλά και οργανωτικά σχήματα του παρελθόντος. Εστιάζοντας σε αυτή την παραδοξότητα, ο κος Γαληνός, πρότεινε μια διέξοδο από φαινομενικά διλήμματα ηγεσίας, με μια αντιστροφή της αυτοθεώρησης, αποφεύγοντας εμπόδια που μπορεί να μας στήσει «ο καλός μας εαυτός» στην μελλοντική μας εξέλιξη.

C-SUITE ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

– Με τι μοιάζει η επιτυχία σε έναν κόσμο VUCA; Ο κος Riccardo Donelli, Engagement Partner (Italy),PwC, μιλώντας για την πολυπλοκότητα που συναντούν οι ηγέτες στο παγκόσμιο επιχειρηματικό περιβάλλον, στον VUCA πλέον κόσμο, κατέδειξε το μέγεθος της πολυπλοκότητας αλλά και τον επιταχυνόμενο ρυθμό των μεταβολών σε κάθε χώρα. Για την επίτευξη της επιτυχίας και την προσαρμογή στις ανάγκες για τεχνολογικό μετασχηματισμό, οι ηγέτες οφείλουν να διαχειρίζονται μεγάλο αριθμό δεδομένων τοποθετώντας όμως πάντα στο επίκεντρο του σχεδιασμού της στρατηγικής τους, το πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο των επιχειρήσεών τους.

– Παρουσίαση Έρευνας ΕΑΣΕ- ICAP SA: Ο κος Βασίλης Ραμπάτ, Πρόεδρος ΔΣ ΕΑΣΕ, Πρόεδρος ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος XEROX και η κα Έλια Λιατάκη, Αν. μέλος ΔΣ ΕΑΣΕ, Γενική Διευθύντρια ΙΚΟΝ Δημόσιες Σχέσεις, κατά τη διάρκεια των πρώτων C-Suite Διαδρομών, μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στην ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής όπως αυτή περιγράφεται από υψηλόβαθμα στελέχη του σήμερα. Το 75% δηλώνει ότι δίνει τη δέουσα προσοχή στη σχέση με την οικογένεια του, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει η ισορροπία στην επιτυχία.

– Συγκλίνουσες ή Αποκλίνουσες προσδοκίες:  Στο πρώτο πάνελ των C-Suite Διαδρομών, πραγματοποιήθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για τους κανόνες και τις ισορροπίες που οφείλει να τηρεί ένα υψηλόβαθμο στέλεχος. Οι κύριοι Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος Aldemar Resorts, Ντίνος Μπενρουμπή, General Manager Electric Power Business Unit, MYTILINEOS SA και Απόστολος Πεταλάς, Διευθύνων Σύμβουλος, FOURLIS A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, μίλησαν για τη μακρόχρονη πορεία τους σε πολυεθνικές, εθνικές και οικογενειακές επιχειρήσεις καθώς και για την ακεραιότητα, τη διαφάνεια, την αλληλεγγύη, το θάρρος της γνώμης και τις κόκκινες γραμμές που πρέπει να υπάρχουν στο οπλοστάσιο του κάθε μάνατζερ αν θέλει να επιβιώσει και να διαπρέψει στο στίβο της επιτυχίας. Συντονίστρια του πάνελ ήταν η κα Ντέπη Χατζηβασιλείου, International Trainer, HR Consultant & Leadership Development. 

– Εταιρική Διακυβέρνηση: η ασφαλής γέφυρα προς την επιτυχία: Ο κος Κώστας Πετρόπουλος, Επίτιμος Πρόεδρος, ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ και η κα Λήδα Κοντογιάννη, Διευθύντρια Εταιρικής Διακυβέρνησης & Εταιρικός Γραμματέας ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. υπό τον συντονισμό της κας Μαριλένας Αργυρού, Managing Director, Operations Center μίλησαν για το καίριο θέμα της εταιρική διακυβέρνησης ως εκείνο το σύστημα κανόνων, πρακτικών και διαδικασιών με τις οποίο μια επιχείρηση κατευθύνεται και ελέγχεται. Στο ταξίδι προς την επιτυχία, τα συμφέροντα πολλών ενδιαφερομένων, όπως οι μέτοχοι, η διοίκηση, οι πελάτες, οι προμηθευτές, οι χρηματοδότες, η κυβέρνηση και η κοινότητα πρέπει να ευθυγραμμίζονται. Η Εταιρική Διακυβέρνηση επιβάλλοντας κανόνες στο Διοικητικό Συμβούλιο, από τους οποίους εκείνο οφείλει να μην αποκλίνει, εξασφαλίζει την πολυφωνία στη λήψη αποφάσεων και προστατεύει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, αποτελώντας μια ασφαλή γέφυρα προς την επιτυχία.

– Διαφορετικές γενιές συμπορεύονται και επιτυγχάνουν μαζί:  Στο τελευταίο πάνελ των C-Suite Διαδρομών της ΕΑΣΕ έγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με το δημογραφικό ζήτημα της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης. Οι συμμετέχοντες: κα Ηρώ Μέλλιου, HR Director, Vodafone Greece, κα Ειρήνη Πετρά, Retail Channel Manager, Isquare και κος Χρήστος Λάμπρου, Πρόεδρος, ThinkBiz, με τον συντονισμό της Δρ. Βενετίας Κουσία, Board Advisor & C-Suite Mentor, μίλησαν για τις 4 διαφορετικές γενιές οι οποίες συνυπάρχουν σήμερα στις εταιρίες, σε μια σκυταλοδρομία προς την επιτυχία. Κάθε γενιά και μια διαδρομή. Πώς θα συνυπάρξουν και θα συμπορευθούν αυτές οι γενιές; Γιατί υπάρχει ευρέως η πεποίθηση πως τα δυνατά παιδιά φεύγουν στο εξωτερικό; Χρειάζεται αναγνώριση του τί φέρνουν οι νέοι άνθρωποι, ακόμα και reverse mentoring, ώστε να καταλυθούν τα εμπόδια και θα ενεργοποιηθεί αυτό το πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*