Η συνέχεια των ΕΠΥ και η αξιοπιστία της αγοράς

της Ελενας Ερμείδου

Αλλη μία ΕΠΥ,  η Qudos μπαίνει στο επίκεντρο της αγοράς και ταράσσει τα νερά για άλλη μία φορά. Χτες η εποπτική αρχή της Δανίας ανακοίνωσε ότι η Qudos, η οποία έχει σταματήσει να αναλαμβάνει νέους κινδύνους δεν θα  καταβάλλει προς το παρόν αποζημιώσεις προς τους δικαιούχους,προς το παρόν.

Στις 4 Δεκεμβρίου 2018 η Qudos Insurance A/S με επίσημη ανακοίνωση της δήλωσε ότι οι εκκαθαριστές έχουν ξεκινήσει να ερευνούν την υπόθεση για να συγκεντρώσουν σχετικές πληροφορίες σε ό,τι αφορά την εταιρεία. Οι εκκαθαριστές  δεν είναι σε θέση να ξεκαθαρίσουν πώς θα διευθετήσουν τις αξιώσεις και με ποιο τρόπο θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις προς τους δικαιούχους. Αναμένεται νέα ενημέρωση και θα χρειαστεί σύμφωνα με την χτεσινή ανακοίνωση ένα διάστημα 15 ημερών, για να υπάρξουν διευκρινίσεις.

Των θέμα των ΕΠΥ έχει πάρει διαστάσεις σοβαρές. Πόσες ΕΠΥ στην Ελλάδα έκλεισαν;  Η ΕΕ δεν μπορεί να κωφεύει. Η ‘ελεύθερη διακίνηση υπηρεσιών’ δεν μπορεί να γίνεται σε βάρος των καταναλωτών και σε όφελος των εταιρειών, ειδικά σήμερα που ο κλάδος επιχειρεί να ανακτήσει την αξιοπιστία του.

Φυσικά, οι ΕΠΥ δεν ανήκουν στο κλάδο των ασφαλειών, ωστόσο πουλάνε ασφάλειες και ο πελάτης, τις περισσότερες φορές δεν μπορεί να το διαχωρίσει αυτό. Το μόνο που μπορεί να διακρίνει, ο πελάτης, ο ενδιαφερόμενος, είναι η διαφορά στο αντίτιμο του συμβολαίου που καταβάλλει.

Μήπως όταν παραδίδεται το συμβόλαιο στον πελάτη να παραδίδεται και κάποιο συνοδευτικό έγγραφο που να εξηγεί την λειτουργία και τον σκοπό των ΕΠΥ;

 

2 comments

  1. PANAGIOTIS KAPANTAIS

    Καλημέρα σας,
    θα ήθελα να κάνω μια περιορισμένη αλλά σημαντική πιστεύω ,διόρθωση στο παραπάνω αρθρο σας που αφορά στις “ΕΠΥ”.
    ΕΠΥ δεν σημαίνει ΕΤΑΙΡΕΙΑ Παροχής Υπηρεσιών όπως αναφέρετε αλλά ΕΛΕΥΘΕΡΗ Παροχή Υπηρεσίας και δηλώνει τον τρόπο με τον οποίο μια ασφαλιστική εταιρεία δραστηριοποιείται σε μια χώρα.Ασ σημειωθεί ότι ο τρόποσ αυτόσ προβλέπεται απο την Ευρωπαική αλλά και την Ελληνική νομοθεσία.
    με εκτίμηση
    Π.Καπάνταης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*