Σε 7 εκατ. ευρώ υπολογίζει τις ζημιές η ΕΑΕΕ, από το πέρασμα του τυφώνα ”Ζορμπάς”

Ολοκληρώθηκε η έρευνα μεταξύ των ασφαλιστικών επιχειρήσεων μελών της ΕΑΕΕ σχετικά με την πρώτη εκτίμηση των ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (βροχόπτωση, πλημμύρα και ανεμοστρόβιλος) που έπληξαν στις 27-30 Σεπτεμβρίου 2018 διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Στην έρευνα συμμετείχαν με τις απαντήσεις τους 30 ασφαλιστικές επιχειρήσεις μέλη, οι οποίες εκτιμάται ότι αθροίζουν το 97,3% της παραγωγής των ασφαλίσεων περιουσίας. Η πρώτη εκτίμηση των ανωτέρω επιχειρήσεων από τις αναγγελίες των ζημιών περιουσίας, αυτοκινήτων και σκαφών αναφέρεται σε 1.148 ζημιές, το ύψος των οποίων ανέρχεται συνολικά σε 7,0 εκατ. €.

Χάρτης, ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα, Σεπτέμβριος 2018

Στόχος της έρευνας ήταν η καταγραφή της πρώτης εκτίμησης των ζημιών (σε πλήθος και σε ποσό) των ασφαλίσεων περιουσίας, αυτοκινήτων και σκαφών που είχαν αναγγελθεί στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις μέλη εξ αιτίας του συγκεκριμένου αιτίου.

Ειδικότερα, η έρευνα περιέλαβε τον γεωγραφικό προσδιορισμό των ασφαλισμένων κεφαλαίων και ζημιών (σε επίπεδο περιοχής), καθώς και την κατηγοριοποίησή τους σε ακίνητα, αυτοκίνητα και σκάφη. Τα ακίνητα κατηγοριοποιήθηκαν περαιτέρω σε κατοικίες, εμπορικούς κινδύνους και βιομηχανικούς κινδύνους.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη μελέτη της ΕΑΕΕ:

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*