Συνταξιοδοτικό και ΤΕΑ στο επίκεντρο Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου

της Ελενας Ερμείδου

Την νέα οδηγία EE/2016/2341, αναφορικά με τη Δήλωση Συνταξιοδοτικών Παροχών και τις απαιτήσεις αυτής, για τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης παρουσιάζει η Pudential – B. Marghios & Partners την Τετάρτη Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 10.30-12:00 στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα δοθούν απαντήσεις ως προς το:

  • Πώς επηρεάζονται τα ΤΕΑ,
  • Τι ενέργειες χρειάζονται να γίνουν;
  • Πώς ωφελούνται οι ασφαλισμένοι;

 Το συνταξιοδοτικό σύστημα σήμερα

Το συνταξιοδοτικό σύστημα στην Ελλάδα παρά τις  πολιτικές διαβεβαιώσεις δεν έχει μεταρρυθμιστεί.  Ο Νόμος Κατρούγκαλου έδωσε λύση ούτε στο συνταξιοδοτικό, ούτε στο δημογραφικό.

Σε με μία οικονομία που έχει υποστεί πρωτοφανή συρρίκνωση και μία ανεργία που κυμαίνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα ο στόχος μία ασφαλιστικής μεταρρύθμισης θα πρέπει να είναι η προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και των επομένων γενεών.

Ετσι, το αναδιανεμητικό σύστημα δεν μπορεί να δώσει αποτελέσματα ούτε να προστατέψει τις επόεμενες γεννεές και συμβάλλει στην συσσώρευση κεφαλαίου. Η αναλογία εργαζομένων / συνταξιούχων είναι δυσανάλογη.

Η λύση σήμερα αναζητάται στο δεύτερο πυλώνα ασφάλισης, στα επαγγελματικά συνταξιοδοτικά ταμεία όπου ο εργαζόμενος γνωρίζει το ύψος του κεφαλαίου που έχει συγκεντρώσει, ενώ η συγκέντρωση κεφαλαίου εξαρτάται  από τις συνεισφορές του εργαζομένου.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*