Ιδού η μεγαλύτερη κυβερνοκλοπή των τελευταίων ετών

Πεντακόσια εκατομμύρια πελάτες του ξενοδοχείου Marriott (Starwood Hotels) έχουν υποπέσει στα ‘χέρια’  εγκληματιών του παγκοσμίου κυβερνοεγκληματικού κυκλώματος. Κατατέθη αγωγή προς το ξενοδοχείο βάσει της οποίας απαιτούνται 12,5 δισεκατομμύρια για αποζημιώσεις παραβιάσεις. Το ξενοδοχείο γνώριζε από το 2014 , σιώπαινε, όμως μέχρι σήμερα.

της Ελενας Ερμείδου

Τα στοιχεία από 327 εκατομμύρια περίπου πελάτες που συμπεριλαμβάνουν συνδυασμούς  ονόματων, ηλεκτρονικές διευθύνσεις, αριθμούς τηλεφώνων, αριθμούς διαβατηρίων, ειδικές επιλογές πελατών του Starwood (HΠΑ), ημερομηνίες κρατήσεων, ειδικές προτιμήσεις στον τρόπο επικοινωνίας, ημερομηνίες γέννησης, τρόπους πληρωμής, αριθμούς τραπεζικών καρτών, κ.α. βρίσκονται στα χέρια κυβενογκληματιών.

Παράλληλα με την πρώτη αγωγή κατατέθηκε από την δικηγορική εταιρεία της Βαλτιμόρης Murphy, Falcon & Murphy.

Σύμφωνα με την δικηγορική πρόκειται για το μεγαλύτερο κυβερνοχτύπημα που συνέβη ποτέ στο παρελθόν. Οι εγκληματίες είχαν παραβιάσει τους servers του ξενοδοχείου από το 2014, κλέβοντας στοιχεία από 500 εκατομμύρια πελάτες, αλλά το συμβάν αποκαλύφθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο, το Ξενοδοχείο δεν ενημέρωσε ως όφειλε τους πελάτες του μέχρι σήμερα.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*