ΕΑΕΕ προς Ασφαλιστικές: Πώς ανανεώνονται οι άδειες οδήγησης

Πληροφοριακό υλικό για το τρόπο ανανέωσης των αδειών οδήγησης έστειλε η ΕΑΕΕ κάνοντας γνωστό ότι με διάταξη του άρθρου 65 του ν. 4530/2018 (ΦΕΚ Α’59/30.3.2018) θεσπίστηκε η υποχρέωση των κατόχων οποιασδήποτε κατηγορίας άδειας οδήγησης, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 74 ετών, να υπόκεινται σε δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς (ήτοι πρακτικές εξετάσεις) για κάθε κατηγορία που επιθυμούν να ανανεώσουν.

Με την επιστολή της προς ενημέρωση των ασφαλιστικών και των ασφαλισμένων παραθέτει όλες τις διατάξεις από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών οι οποίες περιέρχουν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία ανανέωσης άδειας οδήγησης δικύκλων και οχημάτων κατηγορίας Β μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των 74 ετών.

Εις ό,τι αφορά την ασφάλιση, η ΕΑΕΕ τονίζει  την αναφορά που γίνεται στη σελίδα 7 του εντύπου, όπου επισημαίνεται ότι το όχημα που χρησιμοποιείται στη δοκιμασία, οφείλει να διαθέτει ισχύον ασφαλιστήριο συμβόλαιο για την κάλυψη της έναντι τρίτων αστικής ευθύνης από ατύχημα κατά την κυκλοφορία του. Διευκρινίζεται δε ότι το προσκομιζόμενο ασφαλιστήριο συμβόλαιο ισχύει κατά την ημέρα της πρακτικής εξέτασης, ακόμη και αν η άδεια οδήγησης του ενδιαφερόμενου έχει λήξει.

Διαβάστε αναλυτικά ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*