υποδοχή κλινικής

Μεροληψία υπέρ αμφισβητούμενων κλινικών καταγγέλλει η ΝΔ

Για εμμονή της Αριστοτέλους στη λειτουργία της ιδιωτικής κλινικής «Γενική Κλινική Λάρισας Euromedica Θεοτόκος», παρά τη σωρεία παραλείψεων και παρατυπιών που διαπιστώνει το ΣΕΥΥΠ, κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία.

Όπως αναφέρει σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας, λόγω των παρατυπιών ως προς την λειτουργία της διεκόπη η σύμβασή της με τον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος εκτιμάται ότι ζημιώθηκε κατά 1,8 εκ. ευρώ από αυτή την υπόθεση.

Η ΝΔ σημειώνει ότι αναπλ. Υπουργός Υγείας όχι μόνο δεν έλεγξε την υπόθεση ως όφειλε, αλλά τον Φεβρουάριο του 2018 «διαπίστωσε» με έναν δικό του μαγικό τρόπο ότι η κλινική πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την επαναλειτουργία της. «Επιπλέον, στις αρχές του καλοκαιριού ο κ. Πολάκης ενεργοποίησε τη δευτεροβάθμια Επιτροπή για τις ιδιωτικές κλινικές του υπουργείου Υγείας, η οποία και συνεδρίασε στο τέλος Οκτωβρίου με μοναδικό θέμα την εξέταση ένστασης που είχε υποβληθεί από την κλινική «Θεοτόκο» για την επαναλειτουργία της» προσθέτει.

Παράλληλα, στηλιτεύει και τη στάση της σημερινής διοίκησης του ΕΟΠΥΥ. «Όχι μόνο δεν ευόδωσε τον έλεγχο για τις επιπλέον χρεώσεις και την πιθανή διασπάθιση πόρων του οργανισμού, αλλά προβαίνει δια του αντιπροέδρου της κου Γεωργακόπουλου» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνουν αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ψήφιση του νομοσχεδίου για το νέο πλαίσιο άδειας ίδρυσης ιδιωτικών κλινικών, με αποτέλεσμα να συντηρείται και να επιτείνεται το θολό τοπίο στο χώρο των ιδιωτικών θεραπευτηρίων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*