Στην International Life η ING Γενικών – Συνεργασία στον κλάδο Υγείας

Πολύπλευρη είναι η συνεργασία που αναπτύχθηκε το τελευταίο διάστημα μεταξύ της ING και της International Life, τόσο στον κλάδο των Γενικών, όσο και της Υγείας.

Ειδικότερα, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα η πώληση της ING Γενικών στην International Life με παραγωγή που σε ετήσια βάση, ανέρχεται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ. Ο κλάδος πυρός που από πολλούς χαρακτηρίζεται ως «φιλέτο» στις Γενικές, κατέχει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής, ενώ τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας με βάση τα στοιχεία α’ εξαμήνου 2009, ήταν 18,5 εκατ. ευρώ και οι επενδύσεις πάνω από 34 εκατ. ευρώ.

Τις επόμενες επίσης ημέρες θα ανακοινωθεί και η έναρξη συνεργασίας της ING με την International Life στο χώρο της υγείας. Το δίκτυο της ING θα πουλά το πρόγραμμα «Εν Υγεία», έχοντας μία ακόμα επιλογή μετά τη συνεργασία με την Interamerican και την Ευρωπαϊκή Πίστη

Τα μέχρι σήμερα πάντως αποτελέσματα από τις δύο αυτές συνεργασίες, είναι κατώτερα των προσδοκιών, όπως αναφέρουν στελέχη της εταιρίας. 

Πέραν των δυσκολιών της αγοράς, την κρίση, κλπ., είναι γεγονός ότι το δίκτυο της ING – που όλα αυτά τα χρόνια διακρίνεται για την κορυφαία ποιότητά του -, βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού και αναστάτωσης εξαιτίας των γενικότερων εξελίξεων στον όμιλο.

Η αποχώρηση του κ. Κωνσταντά

Στο πλαίσιο των τελευταίων γεγονότων να προσθέσουμε την αποχώρηση του κ. Σταύρου Κωνσταντά, από τη θέση του επικεφαλής στο bancassurance. Ένας τομέας που πηγαίνει πολύ καλά, είναι κερδοφόρος και όπως έχει ανακοινωθεί, θα απορροφηθεί επιχειρηματικά από την ING Ζωής. Επισήμως, η αποχώρηση του κ. Κωνσταντά έγινε κοινή συναινέσει. Η συμβολή του πάντως ήταν σίγουρα σημαντική στην ανάπτυξη του τομέα με την Τράπεζα Πειραιώς.

Η International Life από την άλλη πλευρά, συνεχίζει την επεκτατική πολιτική της και τη σημαντική ενίσχυσή της τον τελευταίο χρόνο με επιπλέον δίκτυο και παραγωγή. Το πρόγραμμα «Εν Υγεία» που θα διαθέτει το δίκτυο της ING, χαρακτηρίζεται για την ευελιξία του και τις πολλαπλές επιλογές που προσφέρει στον ασφαλισμένο. 

Ο κάτοχος μπορεί να επιλέξει μόνο νοσοκομειακή ή να προσθέσει και την εξωνοσοκομειακή κάλυψη στο συμβόλαιό του. Μεταξύ των παροχών, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες, να αναφέρουμε το επίδομα τοκετού, αποκλειστική νοσοκόμα, ημερήσιο επίδομα νοσηλείας σε κρατικό νοσοκομείο, ιατρικές συμβουλές και επισκέψεις στο ιατρείο και το σπίτι, οδοντιατρική κάλυψη, ετήσιος προληπτικός έλεγχος (Check Up), κλπ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*