Επιτάχυνση των διαδικασιών στο Ασφαλιστικό ζητά η Κομισιόν

Πίεση για επιτάχυνση των διαδικασιών στο Ασφαλιστικό άσκησε το κλιμάκιο της Ε.Ε. που βρίσκεται στη χώρα μας, κατά τη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, ώστε στην επόμενη συνάντησή τους, στο τέλος Φεβρουαρίου, να είναι έτοιμη η ελληνική κυβέρνηση να μιλήσει με συγκεκριμένους αριθμούς και στοιχεία για την εξοικονόμηση δαπανών, που θα επιτευχθεί μέσω των αλλαγών.

Αν η κυβέρνηση κατορθώσει να προωθήσει τα μέτρα που ήδη σχεδιάζει θα αποφευχθούν τα χειρότερα στο ασφαλιστικό, λεει ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος.

Κατά τη συνάντηση με τους υπαλλήλους της ΕΚΤ και της Ε.Ε., που πραγματοποιούν τους ελέγχους στα οικονομικά στοιχεία, δεν προέκυπτε από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας προοπτική για μείωση των συντάξεων αφού, όπως υπογραμμίστηκε, στα μεγαλύτερα Ταμεία της χώρας ποσοστό άνω του 55% των συνταξιούχων λαμβάνει την κατώτερη σύνταξη.

Στα πλαίσια του φετινού προϋπολογισμού το υπουργείο Απασχόλησης έχει προγραμματίσει περικοπές δαπανών της τάξης των 2 δις ευρώ και θα επιδιώξει κατά την υλοποίηση του προϋπολογισμού να εξοικονομήσει ακόμα 2 δις ευρώ με έμφαση στον περιορισμό της σπατάλης κυρίως στο φάρμακο και στις ιατρικές υπηρεσίες.

Κατά τη συζήτηση με τους κοινοτικούς υπαλλήλους υπήρξε από την πλευρά τους έμφαση να προκύπτει η εξοικονόμηση κυρίως από τη μείωση των δαπανών και όχι μόνο από την αύξηση των εσόδων.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιανουαρίου, αρχές Φεβρουαρίου, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση με ανάλογο περιεχόμενο με εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*