Επεκτείνεται στην Ινδία η Ageas

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Βήμα επέκτασης των δραστηριοτήτων του  στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη ασφαλιστική αγορά της Ινδίας πραγματοποίησε ο βελγικός ασφαλιστικός όμιλος Ageas, ο οποίος ανακοίνωσε συμφωνία εξαγοράς του 40% της ινδικής εταιρίας γενικών ασφαλίσεων  Royal Sundaram General Insurance (RSGI) έναντι τιμήματος 15,2 δις. ινδικών ρουπιών (186 εκατ. ευρώ).

Η συναλλαγή υπόκειται στην έγκριση των ρυθμιστικών αρχών και αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2019. Μετά την ολοκλήρωσή της, η Ageas θα κατέχει το 40% των μετοχών της RSGI, η Sundaram Finance (SFL) το 50% και διάφοροι άλλοι μέτοχοι το εναπομείναν 10%.

Η εξαγορά προωθεί τον στόχο της Ageas για ενίσχυση του προφίλ της σε ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές όπου έχει ήδη παρουσία, με έμφαση στις ασφάλειες περιουσίας-ατυχημάτων. Εντάσσεται δε στο τριετές στρατηγικό σχέδιο Connect21 που ανακοινώθηκε πρόσφατα.

Η RSGI είναι μια από τις 10 μεγαλύτερες ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες της Ινδίας, με ισχυρή θέση στις ασφαλίσεις ΙΧ και τον κλάδο υγείας. Η εταιρεία επωφελείται από ένα ευρύ δίκτυο διανομής που περιλαμβάνει 700 υποκαταστήματα,  πάνω από 5.600 ασφαλιστικούς πράκτορες και εδραιωμένες σχέσεις με τράπεζες και άλλα κανάλια διανομής, φυσικά και διαδικτυακά.

Όπως σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Ageas Bart de Smet, «Η συνεργασία με την Sundaram Finance, εταιρεία με βαθιά γνώση της ινδικής ασφαλιστικής αγοράς προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να εκμεταλλευθούμε τη δυναμική μιας εκ των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, με έναν ασφαλιστικό κλάδο που αναμένεται να αναπτυχθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια. Όντας ήδη παρόντες στον κλάδο ασφαλειών ζωής της Ινδίας, τώρα μπορούμε μέσω της νέας αυτής σύμπραξης να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες και στον κλάδο γενικών ασφαλειών» .

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*