ΕΚΑΒ, δωρεά ΙΣΝ

«Δώρον άδωρον» τα νέα ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ

Τι κι αν ενισχύθηκε ο στόλος του ΕΚΑΒ Αττικής με 58 ασθενοφόρα, χάρη στη δωρεά του ΙΣΝ; Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων, το τελευταίοι δίμηνο δεν υπάρχει κανένα εφεδρικό!

Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως εξηγεί, αρκετά σύγχρονα ασθενοφόρα της δωρεάς παραμένουν ακινητοποιημένα λόγω βλαβών (μηχανικές και διασκευής). Κάποια από αυτά, μάλιστα, δεν έχουν καν ελαστικά. Αιτία είναι η απουσία πρόβλεψης για τη συντήρηση κι επισκευή τους μέσω συμβάσεων, εδώ και… 10 μήνες.

«Δεν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας ΕΚΑΒ – ΙΣΝ – ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ – ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ» αναφέρει σχετικά το Σωματείο.

Η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη στο ΕΚΑΒ της περιφέρειας, καθώς η κατανομή των οχημάτων έγινε χωρίς να προβλεφθεί η συντήρηση και η επισκευή τους. Αποτέλεσμα; Τραγελαφικές καταστάσεις: Ασθενοφόρο φεύγει από τον Βόλο και μέσω Λάρισας αλλάζει τακάκια στην Κοζάνη! Για να αλλάξει λάδια από ένα νησί του Αιγαίου πρέπει να έρθει στην Αθήνα.

«Το κόστος εκτός από οικονομικό είναι και λειτουργικό, καθώς τα νέα ασθενοφόρα παραμένουν εκτός κίνησης για μεγάλο χρονικό διάστημα» επισημαίνει το Σωματείο.

Την ίδια ώρα, από τα υπόλοιπα διαθέσιμα που χρονολογούνται από το 2004 με εκατομμύρια χλμ στο ενεργητικό τους (όσα έχουν παραμείνει στην Αττική και δεν έχουν παραχωρηθεί σε άλλους οργανισμούς και στην περιφέρεια) ένα-ένα παροπλίζεται, καθώς δεν υπάρχουν λόγω παλαιότητας ανταλλακτικά στις επίσημες αντιπροσωπείες.

«Κανένας σχεδιασμός εκ μέρους της διοίκησης» τονίζει το Σωματείο, που έχει επισημάνει επανειλημμένα το πρόβλημα με επιστολές και παραστάσεις διαμαρτυρίας. «Εάν δεν δοθούν λύσεις άμεσα η κατάσταση θα επιβαρυνθεί» προσθέτει και προτείνει να αναλάβει την εκ περιτροπής συντήρηση των οχημάτων το Συνεργείο Επισκευής Υπηρεσιακών Οχημάτων της Κ.Υ. του ΕΚΑΒ, ώστε να μετριαστεί το πρόβλημα. Πλην, όμως ,το τεχνικό προσωπικό του ΕΚΑΒ δεν έχει εκπαιδευτεί στα νέα ασθενοφόρα…

«Καλούμε την διοίκηση του ΕΚΑΒ και τον Αν. Υπουργό Υγείας να σταματήσουν τις αθρόες ρουσφετολογικές μετακινήσεις Διασωστών από το ΕΚΑΒ Αθήνας καθώς η δύναμη των ασθενοφόρων έχει μειωθεί επικίνδυνα και αυτό έχει επιπτώσεις στην παροχή προνοσοκομειακής φροντίδας των πολιτών, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να προασπίσουν το κοινωνικό σύνολο και να αποτρέψουν την επιχειρούμενη σταδιακή αποδόμηση του ΕΚΑΒ» καταλήγουν οι εργαζόμενοι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*