AXA λογότυπο πινακίδα

Ισχυρές επιδόσεις πέτυχε η AXA το 9μηνο

Με αυξημένα τα συνολικά έσοδα κατά 4% (75,8 δις ευρώ), τα ετησιοποιημένα ασφάλιστρα νέας παραγωγής κατά 9% (4,8 δις ευρώ) και την αξία της νέας παραγωγής κατά 4% (2 δις ευρώ) ολοκληρώθηκε το 9μηνο του 2018 για την AXA.

Επιπλέον, στην υγεία η αύξηση εσόδων διαμορφώθηκε στο 7% (9,9 δις ευρώ), στην προστασία τα ετησιοποιημένα ασφάλιστρα νέας παραγωγής αυξήθηκαν κατά 10% (1,6 δις ευρώ), ενώ στις γενικές ασφαλίσεις αυξήθηκαν κατά 2% τα έσοδα εμπορικών κινδύνων (12,4 δις ευρώ).

«Η ΑΧΑ πέτυχε ισχυρή επίδοση κατά τους πρώτους 9 μήνες του 2018, που αντικατοπτρίζει τη δύναμη των δραστηριοτήτων μας και την αποτελεσματικότητα του απλοποιημένου λειτουργικού μας μοντέλου», είπε ο Gérald Harlin, αναπληρωτής CEO και CFO του Ομίλου AXA.

«Αναπτυχθήκαμε και στις πέντε γεωγραφικές περιοχές που δραστηριοποιούμαστε, καθώς και σε όλους τους τομείς εργασιών μας. Είναι αξιοσημείωτο ότι καταγράψαμε ισχυρή αύξηση εσόδων στους προτιμώμενους τομείς, με συνεχή δυναμική ανάπτυξης  σε Υγεία, Προστασία και Ασφαλίσεις Εμπορικών Κινδύνων» πρόσθεσε.

«Τον Σεπτέμβριο ολοκληρώσαμε την εξαγορά του Ασφαλιστικού Ομίλου XL, ορόσημο στην πορεία για τον μετασχηματισμό μας. Ο ισολογισμός του Ομίλου ΑΧΑ παραμένει ισχυρός με τον Δείκτη Φερεγγυότητας ΙΙ στο 195%, σε ευθυγράμμιση με το πλάνο μας.

»Στο τρίμηνο, ανακοινώσαμε επίσης τη συνεργασία με τη Liverpool Football Club ως Παγκόσμιος Ασφαλιστικός  Συνεργάτης και αναδειχθήκαμε από την Interbrand ως η 1η Παγκόσμια Ασφαλιστική Επωνυμία για 10η συνεχή χρονιά.

»Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πελάτες μας για τη συνεχή εμπιστοσύνη που μας δείχνουν και είμαι ευγνώμων στους εργαζόμενους, στους ασφαλιστικούς συμβούλους και στους συνεργάτες μας για το ισχυρό τους κίνητρο και τη δέσμευσή τους» κατέληξε ο G. Harlin.

Κύρια οικονομικά αποτελέσματα (σε δις Ευρώ, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά)
     
 

9M17

 

9M18 Μεταβολή

επί δημοσιευμένων αποτελεσμάτων

Μεταβολή σε συγκρίσιμη βάση
Συνολικά έσοδα  

75,4

 

75,8

 

+0,6%

 

+3,7%

Ετησιοποιημένα ασφάλιστρα νέας παραγωγής 4,8 4,8 +1,8% +8,9%
Αξία νέας παραγωγής 2,1 2,0 -2,2% +4,0%
Περιθώριο κέρδους νέας παραγωγής  (%) 43,4% 41,7% -1,7pts   -2,0pts
 
 
 

1Η18

 

9M18 Μεταβολή
 
Δείκτης Φερεγγυότητας ΙΙ (%) 233% 195% -38pts
 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*