Χαιρετισμός του κ. Λ. Αυγενάκη στο 2nd Auto Forum

Τον χαιρετισμό του κ. Λ. Αυγενάκη, Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής και Βουλευτή Ν. Ηρακλείου της Ν.Δ στις εργασίες εργασίες του 2nd Auto Forum 2018, που διεξάγεται στο Divani Apollon Palace & Thalasso μετέφερε ο κ. Τ. Πουρναράκης, Μηχανολόγος-  Μηχανικός -Δημοσιογράφος.

Ο Χαιρετισμός:

Αγαπητοί διοργανωτές και σύνεδροι, Κυρίες και κύριοι,

Χαιρετίζω με θέρμη την εκδήλωση που διοργανώνετε για την οδική ασφάλεια με τίτλο «Αλλάξτε Αυτοκίνητο!» και λυπάμαι που δεν μπορώ να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας.

Με την ευκαιρία αυτή, θέλω να σας συγχαρώ, γιατί με την πρωτοβουλία σας αυτή αναδεικνύετε όλες τις νέες τεχνολογίες ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, των οποίων η εφαρμογή και αξιοποίηση τους δύναται να βελτιώσει σημαντικά και ουσιαστικά την οδική ασφάλεια και, κατά συνέπεια, να σωθούν περισσότερες ανθρώπινες ζωές.

Κυρίες και κύριοι, ο φόρος αίματος που πληρώνει η χώρα μας από τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα, είναι εξαιρετικά βαρύς και δυσβάσταχτος. Οι συνέπειες που απορρέουν από τα τροχαία συμβάντα, δεν αφορούν μόνο τα θύματα και τις οικογένειες τους, αλλά παράλληλα έχουν μεγάλο οικονομικό αντίκτυπο και στον προϋπολογισμό του κράτους. Τα ποσά που έχει δαπανήσει η χώρα μας, αλλά και εξακολουθεί να δαπανά για το κόστος των τροχαίων (περίθαλψη, επιδόματα, συντηρήσεις δικτύου, κλπ), είναι υπέρογκα.

Η ΝΔ έχει παρουσιάσει ένα σαφές και συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο για την οδική ασφάλεια, του οποίου η υλοποίηση είναι κομβικής σημασίας για την δραστική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά ίσως στα χρονικά που ένα κόμμα θέτει σε τόσο υψηλή προτεραιότητα την οδική ασφάλεια, η οποία φυσικά δεν είναι κομματικό, αλλά εθνικό ζήτημα.

Αγαπητοί διοργανωτές και σύνεδροι του 2nd Auto Forum, είμαι βέβαιος ότι οι προτάσεις και τα αποτελέσματα που θα εξαχθούν από αυτήν την εκδήλωση, θα τύχουν περαιτέρω ανάλυσης και θα διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις εκείνες ώστε να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο επικοινωνίας και συνεννόησης μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων με σκοπό την ανάληψη δράσεων και νομοθετικών πρωτοβουλιών για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία στην εκδήλωσή σας και αναμένω με ενδιαφέρον τα συμπεράσματα των εργασιών του συνεδρίου σας!

Με εκτίμηση,

Λευτέρης Κ. Αυγενάκης

Γραμματέας ΠΕ Νέας Δημοκρατίας – Βουλευτής Ν. Ηρακλείου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*