H Motor Oil του ομίλου Βαρδινογιάννη συμμετέχει με 1.16% σε ασφαλιστική εταιρεία

Πυκνώνουν το τελευταίο διάστημα οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του γνωστού ελληνικού Ομίλου Βαρδινογιάννης με την Κύπρο. 
Ενδεχομένως, πλέον χαρακτηριστική επιχειρηματική κίνηση να αποτέλεσε η εξαγορά της Lukoil στην Κύπρο και η μετατροπή της σε Coral η οποία πλέον λειτουργεί έξι πρατήρια Shell στο νησί.
Μέσω Κύπρου όμως, ο Όμιλος Βαρδινογιάννης δραστηριοποιήθηκε εκ νέου και στον χρηματοπιστωτικό τομέα, όταν το 2017 συμμετείχε σε κοινοπραξία που εξαγόρασε τις εργασίες της Λαϊκής Τράπεζας στη Ρουμανία.
Πέραν του χρηματοπιστωτικού τομέα, ακόμα και η πρόσφατη συμφωνία του Ομίλου για απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΛΦΑ Ελλάδος, είχε κυπριακό άρωμα, αφού η πράξη έγινε μέσω θυγατρικών του Ομίλου που είναι εγγεγραμμένες στην Κύπρο.  Όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ, που ελέγχεται από τον Όμιλο κι άλλες πρόσφατες πράξεις έγιναν μέσω εταιρειών στην Κύπρο. Για παράδειγμα, στις 21 Ιουνίου 2018 η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ ανακοίνωσε την κατ’ αρχήν συμφωνία για την απόκτηση ποσοστού 90% του μετοχικού κεφαλαίου της εδρεύουσας στο Μαρούσι Αττικής εταιρείας NRG TRADING HOUSE ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. Αντισυμβαλλόμενη ήταν η «εδρεύουσα στην Κύπρο εταιρεία NRG GLOBAL ENERGY TRADING HOUSE LTD που είναι μοναδική μέτοχος της NRG TRADING HOUSE ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.».
H ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ διατηρεί επίσης ποσοστό 1.16% στην ασφαλιστική εταιρεία Hellas Direct. Εταιρεία εγγεγραμένη στην Κύπρο αλλά με κύριο χώρο δραστηριοποίησης της ελληνική αγορά. Η Hellas Direct ιδρύθηκε από τους Κύπριους Αιμίλιο Μάρκου και Αλέξη Πανταζή και πρόσφατα επέκτεινε τις δραστηριότητες της και στην κυπριακή αγορά.
Πηγή: philenews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*