papers in clips

Εξεταστική για την Υγεία: Ποιους πρώην υπουργούς «καίει» το Πόρισμα;

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό βάζει η κυβέρνηση, η οποία προσανατολίζεται σε Προανακριτική Επιτροπή για 5 πολιτικά πρόσωπα.

Τις ευθύνες εξατομικευμένα όλων των εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων, συμπεριλαμβανομένων στοιχείων που πληρούν παθογένειες ποινικού χαρακτήρα, αναμένεται να περιλαμβάνει το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία.

«Υπερβολικά σοβαρό» χαρακτήρισε μέρος του πορίσματος ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, Αντώνης Μπαλωμενάκης. Εκτίμησε, μάλιστα, πως οι διαστάσεις του διαφαίνονταν από την αρχή. Κατά την αντιπολίτευση, πάντως, το πόρισμα όπως και η προανακριτική αυτή καθαυτή εξυπηρετούν στη δημιουργία εντυπώσεων στο δρόμο προς τις εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με το πόρισμα η πλειοψηφία της Εξεταστικής Επιτροπής ζητά τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για 5 πρώην υπουργούς Υγείας της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να αποδοθούν ή όχι κατηγορίες. Τα «πρόσωπα» που στοχοποιεί είναι οι κ.κ.  Γεωργιάδης για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ και τις φερόμενες ως παράνομες 23 προσλήψεις, Σαλμάς για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων, Λοβέρδος και Βορίδης για την ιδιωτικοποίηση του «Ερρίκος Ντυνάν» και Αβραμόπουλος για σειρά υποθέσεων, μεταξύ των οποίων τα εμβόλια για τη γρίπη και τα αντιικά φάρμακα.

Το περιεχόμενο αυτού δεν θα παρουσιαστεί ολόκληρο στους εκπροσώπους των κομμάτων, όπως ανέφεραν οι αρχικές πληροφορίες, αλλά τμηματικά. Ειδικότερα, το πόρισμα έχει «τεμαχιστεί» σε τέσσερα κυρίως κεφάλαια: «Ερρίκος Ντυνάν», αρθροσκοπήσεις, ΚΕΕΛΠΝΟ και Φάρμακα. Αντίστοιχες θα είναι και οι συνεδριάσεις της Επιτροπής, η οποία έχει προθεσμία για να παραδώσει τα συμπεράσματά της ως σύνολο στον πρόεδρο της Βουλής μέχρι τις 20-21 Νοεμβρίου.

«Αυτοί είναι τίτλοι τιμής πια για μένα. Έχω παράσημα πια στην πολιτική στοχοποίηση με σάπιες καταγγελίες» δήλωσε ο πρώην υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος. «Περιμένω να φέρουν και την υπόθεση Novartis με διάφορα προσχήματα χωρίς να έχουν κανένα στοιχείο», υποστήριξε περαιτέρω.

Για «γελοίο πόρισμα από γελοίους ανθρώπους» έκανε λόγο από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης. «Πόρισμα από αυτή την Εξεταστική Επιτροπή που να οδηγεί σε προσωποποιημένες ευθύνες οποιουδήποτε πολιτικού προσώπου δεν μπορεί να υπάρξει» τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλωμενάκη, πάντως, υπάρχει, εφόσον αποφασιστεί, η διαδικασία της Προανακριτικής Επιτροπής, αν υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις.

Πηγή: virus.com.gr / skai.gr, tanea.gr, stokokkino.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*