Καινοτομικό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο VIP Ασφαλίσεων από τον ΕΙΑΣ

Οι VIP Ασφαλίσεις προσφέρουν σημαντικές βάσεις περαιτέρω ανάπτυξης και επέκτασης των ασφαλιστικών εργασιών, αφού μπορούν να ανταποκριθούν στις προαναφερόμενες ανησυχίες και τους προβληματισμούς τέτοιων ειδικών πελατειακών αγορών και τομέων της κοινωνίας μας, υψηλού ασφαλιστικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με στατιστικά της παγκόσμιας οικονομίας, ο πλούτος σε ατομικό επίπεδο (HNWI) ξεπέρασε το όριο των 70 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, για πρώτη φορά (Paris, June 19, 2018 – The World Wealth Report 2018 (WWR). Τα υπό διαχείριση κεφάλαια και περιουσιακά στοιχεία ατόμων που ανήκουν σε αυτήν την υψηλή κατηγορία της παγκόσμιας κοινωνίας μας, αναπτύσσονται με ταχύτατους ρυθμούς σε κάθε ήπειρο και δημιουργούν ανάγκες ιδιαίτερης διαχείρισης και παροχής ιδιαίτερων ασφαλιστικών λύσεων, σε τρόπο που να ανταποκρίνονται στο μέγεθος των κεφαλαίων και των απαιτήσεων αυτών των σημαντικών πελατών. Οι ανάγκες αυτές αφορούν σε ασφαλιστικά προϊόντα και υπηρεσίες, που υπερβαίνουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που σήμερα γνωρίζουμε.

Σε αυτό το πλαίσιο το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο VIP Ασφαλίσεων, διάρκειας οκτώ (8) εκπαιδευτικών ωρών, αναπτύσσει ενδελεχώς και διεξοδικά τα ακόλουθα θέματα:

α) Έννοια HNWI, Ορισμός
β) Βλέποντας τον κόσμο από ψηλά (ανάλυση στατιστικών πληθυσμού έναντι πλούτου)
γ) Ανακαλύπτοντας την ανάγκη μιας νέας προσέγγισης των πελατών υψηλής οικονομικής ευρωστίας
δ) Ανάλυση προϊόντων εν σχέσει με ανάγκες, όπως:
-Προσωπική ακίνητη περιουσία
– Προσωπική κινητή περιουσία
– Συλλογές (Collections)
– Καλές Τέχνες (Fine arts)
– Κοσμήματα (Jewelry)
– Ειδικές Συλλογές (Special collections), «επώνυμου» οίνου, αυτοκινήτων antiques, φιλοτελισμού/
γραμματοσήμων,…)
-Γενική Προσωπική & Οικογενειακή Ευθύνη
– Πολυτελή Aυτοκίνητα
– Mega Yachts και Σκάφη Αναψυχής
– Αεροσκάφη
– Ταξιδιωτική Aσφάλιση
– Κάλυψη Απαγωγής και Λύτρων (K & R)
ε) Εκτίμηση και Ανάληψη Κινδύνου, Risk Management
στ) Επέλευση Ασφαλιστικού Κινδύνου
ζ) Marketing & Επικοινωνία
η) Επιχειρηματολογία Ανάπτυξης Πωλήσεων και Διαχείρισης Επιφυλάξεων και Αντιρρήσεων

Πέραν της θεωρητικής προσέγγισης του θέματος, που είναι αναγκαία προκειμένου να ορισθούν τα ασφαλιστικά αντικείμενα, οι κίνδυνοι, η ασφαλιστική τεχνική και τα πρωτόκολλα διαδικασιών, έμφαση θα δοθεί σε επιλεγμένα case studies και στην παρουσίαση της συγκροτημένης εμπειρίας, ώστε το εκπαιδευτικό κοινό να μπορεί πλέον να αντιλαμβάνεται άριστα και κατά τρόπον αξιοποιήσιμο, το συνολικό πλαίσιο εφαρμογής των VIP Ασφαλίσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*