Λογότυπο ΠΣΑΣ

Δικαίωση δανειολήπτη από την ΤτΕ για το δικαίωμα επιλογής ασφαλιστηρίου δανείου

Με τη συνδρομή του ΠΣΑΣ δανειολήπτης κατήγγειλε στην Τράπεζα της Ελλάδος τράπεζα η οποία αρνήθηκε να δεχθεί το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που αυτός προσκόμισε σε εκτέλεση σχετικού όρου του συμβολαίου, χρεώνοντάς του μάλιστα ασφάλιστρα συμβολαίου που εκείνη εξέδωσε σε εταιρεία της επιλογής της.

Μετά την καταγγελία αυτή η Τράπεζα της Ελλάδος δικαίωσε τον δανειολήπτη υποχρεώνοντας την Τράπεζα:

  1. Να αποδεχθεί το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που προσκόμισε ο δανειολήπτης.
  2. Να πιστώσει στον λογαριασμό εξυπηρέτησης του δανείου του δανειολήπτη το ποσό που του είχε παρακρατήσει για την πληρωμή των ασφαλίστρων του συμβολαίου που είχε εκδώσει ερήμην του.

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο ΠΣΑΣ επισημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος ώστε κάθε δανειολήπτης να είναι ελεύθερος να επιλέξει την ασφαλιστική εταιρεία και τον σύμβουλο με τον οποίο θέλει να συνεργαστεί.

Σημαντικό σημείο είναι ότι την πρόθεσή του αυτή πρέπει να τη γνωστοποιήσει -με ηλεκτρονικό μήνυμα κατά προτίμηση- έγκαιρα, ήτοι με τη λήξη ή πριν από τη λήξη του προηγουμένου ασφαλιστηρίου συμβολαίου στην τράπεζα.

«Ο ΠΣΑΣ στο πλαίσιο του συνεχούς αγώνα για την “αντιμετώπιση” του αθέμιτου ανταγωνισμού από το “Bancassurance” είναι σε θέση να συνδράμει σε περιπτώσεις επωνύμων καταγγελιών ασφαλιζομένων των μελών του» καταλήγει η ανακοίνωση του Συνδέσμου.

One comment

  1. Ελευθεριάδου

    Γεια σας.
    Το φαινόμενο να “υποχρεώνουν” οι τράπεζες τους δανειολήπτες να ασφαλίζονται σε εταιρείες είτε θυγατρικές τους είτε συνεργαζόμενες μ’αυτές είναι κοινό μυστικό.
    Σαν επαγγελματίας στον χώρο της διαμεσολάβησης το έχω ζήσει πολύ έντονα.
    Θα ήθελα αν μπορείτε να δημοσιεύσετε την απόφαση της ΤτΕ ώστε να μην μπορεί ο κάθε υπάλληλος τράπεζας να ισχυρίζεται ότι του κατέβει!!! (μάλιστα πρόσφατα άκουσα ότι δεν δέχονται τα ασφαλιστήρια σε ηλεκτρονική μορφή).
    Μια τέτοια απόφαση νομίζω θα είναι ένα ισχυρό όπλο στα χέρια των διαμεσολαβητών και του υγιούς ανταγωνισμού.

    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*