Η European Vascular Anomalies clinic ξεκίνησε την λειτουργία της στην Ελλάδα

Μια εξειδικευμένη κλινική εγκαινιάστηκε  πρόσφατα στην Αθήνα με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών, στον τομέα των αιμαγγειωμάτων και αγγειακών δυσπλασιών του προσώπου.

Η European Vascular Anomalies (E.V.A.)-clinic , είναι μια σύγχρονη ιατρική μονάδα με ιατρούς διαφορετικών ειδικοτήτων και άρτιο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Παλαιότερα πολλές από τις αγγειακές ανωμαλίες  ήταν δύσκολο να αντιμετωπιστούν λόγω της αναμενόμενης αιμορραγίας κατά την προσπάθεια της αφαίρεσης τους, αλλά και της αμφιβολίας για την δυνατότητας αισθητικά και λειτουργικά αποδεκτής αποκατάστασης των καταλειπομένων  ελλειμμάτων  στο πρόσωπο των ασθενών.

Σήμερα με την πρόοδο στις χειρουργικές τεχνικές, την ανάπτυξη σύγχρονων ιατροτεχνολογικών μέσων,  αλλά και την καλύτερη κατανόηση της φύσης και της πορείας των βλαβών αυτών, είναι δυνατή η αντιμετώπιση τους με ασφάλεια και επιτυχία.

Η κλινική συνεργάζεται με ανάλογα αναγνωρισμένα κέντρα του εξωτερικού, όπως το Vascular Birthmark Institute του Νοσοκομείου Manhattan Eye, Ear, and Throat Hospital της Νέας Υόρκης, το Νοσοκομείο Weber Forssmann της Γερμανίας, το Vascular Birthmarks Foundation των ΗΠΑ, ενώ ξεκινά και την συνεργασία της με το King’s College του Λονδίνου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα εγκαίνια της κλινικής τέλεσε ο Sir Robert Lechler, Vice Principal του King’s College και Πρόεδρος της Ακαδημίας Ιατρικών Επιστημών του Ηνωμένου Βασιλείου, παρουσία διακεκριμένων μελών της Ιατρικής, Ακαδημαϊκής και Επιχειρηματικής κοινότητας της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*