Πατούλης, εκλογές ΙΣΑ

«Θριαμβευτική» νίκη Πατούλη στον ΙΣΑ (Upd)

«Θρίαμβος» για το νυν πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ) Γιώργο Πατούλη και την παράταξή του, η οποία αύξησε θεαματικά το ποσοστό της σε σχέση με τις εκλογές του 2014 παίρνοντας την αυτοδυναμία στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η ΔΗΚΙ-ΙΣΑ κατέλαβε 17 έδρες στο ΔΣ καθώς συγκέντρωσε το 54,7% των ψήφων (έναντι 35,40% στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία). Το ποσοστό αυτό είναι, μάλιστα, το υψηλότερο στην ιστορία της παράταξης.

Διαβάστε επίσης: «Καρφιά» Ψυχάρη στους Συριζαίους γιατρούς της κυβέρνησης!

«Ο ιατρικός κόσμος εμπιστεύεται τον ΙΣΑ για την εκπροσώπησή του και τον θέλει δυνατό και ενωμένο για να επιλύσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Η φωνή των ιατρών της Αθήνας παραμένει ισχυρή» δήλωσε, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα, ο Γ. Πατούλης.

Το εκλογικό αποτέλεσμα στον ΙΣΑ ήταν συνάρτηση διαφόρων παραγόντων. Κυρίως, όμως, των συνεργασιών που προηγήθηκαν με δύο πρώην «αντιπάλους» του Γ. Πατούλη. Όπως είχε γράψει σε αναλυτικό ρεπορτάζ το virus, οι κ.κ. Ελευθερίου Γ. και Μπιλιράκης Ε. διέλυσαν τις παρατάξεις με τις οποίες είχαν κατέβει υποψήφιοι το 2014, στηρίζοντας στη φετινή εκλογική «κούρσα» τη ΔΗΚΙ-ΙΣΑ.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως το ποσοστό της αποχής υπήρξε ξανά υψηλό, φτάνοντας το 50% του εκλογικού σώματος (από τους 19.617 ψήφισαν 6.581, με έγκυρα 6.280 ψ/φ).

«Χαστούκι» των γιατρών στην κυβερνητική παράταξη

Την ίδια ώρα, οι γιατροί της Αθήνας «τιμώρησαν» την κυβερνητική παράταξη μειώνοντας στο μισό το ποσοστό της. Συγκεκριμένα, το Αγωνιστικό Μέτωπο Γιατρών έλαβε μόλις 8% των ψήφων έναντι 15% που είχε λάβει το 2014.

Μεγάλο μέρος αυτής της αποτυχίας «καρπώθηκε» η ΔΗΠΑΚ που στηρίζεται από το ΚΚΕ και η οποία «τερμάτισε» στη 2η θέση στις εκλογές του ΙΣΑ, με ποσοστό 8,28%.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα για το ΔΣ του ΙΣΑ έχουν ως εξής:

Για τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, εκ των εγγεγραμμένων 19.617 ψήφισαν 6.732 με έγκυρα 6.253 ψηφοδέλτια και έλαβαν:

Διευκρινίζεται πως η διαδικασία καταμέτρησης συνεχίζεται και τα τελικά αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΙΣΑ, μόλις εκδοθεί το επίσημο πρακτικό της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*